Spînu, nevoit să părăsească o emisiune de la Comrat, după apariția unui membru al echipei lui Șor: „În schimb, am avut o discuție bună cu oamenii”
Full Article 3 minutes read

Spînu, nevoit să părăsească o emisiune de la Comrat, după apariția unui membru al echipei lui Șor: „În schimb, am avut o discuție bună cu oamenii”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a părăsit studioul postului public de televiziune din Găgăuzia GRT, unde participa la o emisiune, după ce și-a făcut apariția un membru al echipei oligarhului fugar Ilan Șor. Informația a fost confirmată chiar de Andrei Spînu, care a precizat că „nu a vrut să stea la masă” cu o persoană afiliată lui Șor, condamnat la 15 ani de pușcărie în dosarul „Frauda bancară”. Incidentul a avut loc pe 28 martie. 

Mă întorc din orașul Comrat, Găgăuzia. Am fost invitatul emisiunii la GRT. Din păcate, emisiunea a fost întreruptă de un personaj afiliat grupului criminal organizat. Am decis să ies din studiou și să nu stau la masă cu ei. În schimb, când am ieșit din clădire, am avut o discuție bună cu oamenii care au fost aduși acolo, la intrare”, a scris ministrul Spînu pe Facebook.

Andrei Spînu a menționat că le-a vorbit persoanelor prezente despre proiectele Guvernului pentru autonomia găgăuză și a răspuns „falsurilor” răspândite în regiune.

Le-am explicat oamenilor care au fost acțiunile guvernului pentru primăriile din Găgăuzia. Am răspuns falsurilor care sunt distribuite în regiune și i-am asigurat că vom susține în continuare dezvoltarea întregii țări. Sunt sigur că oamenii văd și înțeleg proiectele pe care le realizăm. Vom continua să discutăm cu oamenii și să le spunem ceea ce facem pentru a îmbunătăți condițiile de viață în localitățile lor. În Găgăuzia se implementează peste 20 proiecte prin Programul Național Satul European, 10 proiecte de dezvoltare regională și se construiesc drumuri (ocolirea Comrat, Vulcănești). Guvernul construiește și vom continua să investim în fiecare localitate. Comrat, Ceadîr-Lunga, Vulcănești sunt Moldova”, a spus acesta.

Spînu, nevoit să părăsească o emisiune de la Comrat, după apariția unui membru al echipei lui Șor: „În schimb, am avut o discuție bună cu oamenii”

Facebook/Andrei Spînu

Precizăm că, potrivit unor imagini video, mai mulți membri ai echipei bașcanului Evghenia Guțul – susținută de Șor – împreună cu câteva zeci de localnici l-au întâmpinat pe ministrul Spînu în fața sediului GRT din Comrat.

Membrii echipei guvernatoarei autonomiei găgăuze i-au reproșat lui Andrei Spînu că președinta Maia Sandu nu a inclus-o pe Guțul în componența Guvernului, la aproape un an după ce a fost învestită în funcție, dar și că, după ce prevederile din Codul fiscal care stipulau că TVA-ul va fi reintors din bugetul Găgăuziei, nu din cel național a fost declarată neconstituțională, deputatul PAS Radu Marian a anunțat că se va interveni printr-o nouă lege.

Iar vicepreședintele Comitetului Executiv al Găgăuziei Ilia Guzun i-a reproșat faptul că drumurile Comrat-Cantemir și Comrat-Basarabeasca nu se repară.

Pentru a repara toate drumurile regionale și naționale din Moldova, care însumează circa 6 mii de kilometri, sunt necesare 7 miliarde de euro. (…) Astăzi, în bugetul național (Fondul rutier – n. r.) sunt 100 de milioane de euro. Dacă vom aloca 100 de milioane de euro, anual, pentru drumurile din țară, vor fi necesari 70 de ani pentru a le repara”, i-a răspuns Spînu.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a adăugat că din cele 100 milioane de lei bugetate anual, suma este repartizată pentru repararea drumurilor din diferite regiuni ale țării. Astfel, Andrei Spînu a menționat că, în anul 2021, Guvernul a locat Găgăuziei pentru reabilitarea drumurilor 42 milioane, în 2022 – 92 milioane de lei, iar în 2023 – 37 milioane de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: