VIDEO Maia Sandu a recunoscut că Moldova mai are probleme de rezolvat pentru a-i convinge pe cetățenii din diasporă să revină acasă
Full Article 2 minutes read

VIDEO Maia Sandu a recunoscut că Moldova mai are probleme de rezolvat pentru a-i convinge pe cetățenii din diasporă să revină acasă

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a recunoscut că țara noastră mai are multe probleme de rezolvat pentru a-i convinge pe cetățenii din diasporă să revină acasă. Declarațiile au fost făcute în cadrul Forumului Strategic de la Bled, unde șefa statului a vorbit despre exoldul moldovenilor.

Maia Sandu consideră că Moldova mai are probleme de rezolvat ca să-i motiveze pe moldoveni să revină acasă, însă aceștea nu renunță la viitorul țării nici din străinătate.

„De ce pleacă din țară? Din mai multe motive. Din cauza lipsei de oportunități economice și asta a fost o problemă și în trecut. Din cauza tranziției îndelungate la economia de piață. (…) Ei continuă să plece și acum. De fiecare dată când mă întâlnesc cu oameni din diasporă, întâlnesc oameni, care au încercat să facă afaceri acasă și au eșuat și au afaceri de succes în multe capitale europene. Sunt tineri care cred în democrație. Dar mulți moldoveni, în ciuda faptului că locuiesc în străinătate, participă la alegerile moldovenești. Pentru mine, acesta este un semn clar că nu renunță, sunt foarte interesați de ceea ce se întâmplă în țară și încearcă să participe la determinarea viitorului Moldovei, a declarat Maia Sandu.

Amintim că președinta Republicii Moldova a întreprins o vizită de lucru în Slovenia, pe 29 august. Maia Sandu a participat la Forumul Strategic de la Bled, în cadrul căruia a avut mai multe întrevederi cu omologi, miniștri și reprezentanți ai organizațiilor internaționale. În dialogul cu partenerii externi, președinta Maia Sandu a declarat că Moldova avansează în realizarea mai multor reforme ambițioase, care să accelereze procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană.

Maia Sandu a fost premiată, în vizita sa în Slovenia, cu Premiul „Bled Strategic Forum Distinguished Partner”. Distincția, oferită de președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar, este o recunoaștere a curajului și calităților de lider demonstrate de Maia Sandu în parcursul european al Republicii Moldova, potrivit unui comunicat emis de Președinție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: