VIDEO Maia Sandu, primită de familia regală a României. Primele imagini de la întâlnire
Full Article 1 minutes read

VIDEO Maia Sandu, primită de familia regală a României. Primele imagini de la întâlnire

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost primită, sâmbătă, 13 ianuarie, de Custodele Coroanei române, Margareta, şi Principele Radu la Castelul Regal Săvârșin. Șefa statului a fost întâmpinat în Satul Regal, iar apoi a fost invitată să ia dejunul în castel, scrie Agerpres.

După prânz, președinta Republicii Moldova va vizita Parcul Regal şi Muzeul Regal al Automobilului alături de Familia Regală.

„Astăzi, la Săvârșin, s-a consumat un moment unic în viața cotidiană – pentru că ne apropiem de ziua de 24 ianuarie, aș putea spune că am reconstituit simbolic Mica Unire”, a declarat primarul comunei Săvârșin, Ioan Vodiceanu, prezent la Domeniul Regal Săvârșin, potrivit sursei citate.

El a precizat că aceasta este prima vizită de stat care a avut loc în comună după Revoluția din 1989.

Potrivit edilului, localitatea Săvârșin este înfrățită cu localitatea Regina Maria din raionul Soroca, Republica Moldova.

Menționăm că Maia Sandu se află într-o vizită la Timișoara, România, în perioada 12-13 ianuarie. Președinta efectuează vizita la invitația primarului orașului, Dominic Fritz.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: