VIDEO Moartea unui bebeluș din cauza neglijenței medicilor, copil de 3 ani încuiat în mașină, accident rutier din cauza unui polițist
Full Article 3 minutes read

VIDEO Moartea unui bebeluș din cauza neglijenței medicilor, copil de 3 ani încuiat în mașină, accident rutier din cauza unui polițist

Rubrica săptămânală „Săptămâna 112” a revenit pe NewsMaker. În această ediție: neglijența medicilor, care a dus la moartea unui copil, un polițist a fugit de la locul accidentului rutier, în Nistru s-a înecat o fată de 17 ani, salvatorii au scos un copil dintr-o mașină încuiată.

Patru medici sunt învinuiți de malpraxis. Patru medici obstetricieni-ginecologi de la spitalul „Gheorghe Paladi” din Chișinău riscă până la trei ani de închisoare. Ei sunt învinuiți că ar fi încălcat din neglijență regulile sau metodele de acordare a asistenței medicale unei gravide. În urma deciziei lucrătorilor medicali, de a aplica ventuza obstetricală, în loc să efectueze o operație cezariană, bebelușul ar fi suferit traumatisme ce au dus la decesul acestuia. Medicii vor fi judecați pentru malpraxis. Procurorii au finalizat urmărirea penală în cazul lor, iar dosarele au fost expediate în judecată. Bănuiții pledează nevinovați.

Tragedie pe râul Nistru. O tânără de 17 ani s-a înecat în râul Nistru. Tragedia s-a produs în seara de 6 iunie, într-o localitate din regiunea transnistreană. Potrivit forțelor de ordine de pe teritoriul necontrolat de autoritățile constituționale, adolescenta, împreună cu câțiva prieteni, a mers la picnic. După ce au consumat băuturi alcoolice, tinerii s-au băgat în apă. La un moment dat, fata a simțit că se îneacă și s-a agățat de gâtul unui băiat, gest care l-a luat prin surprindere. Acesta s-a panicat, întrucât ambii se duceau la fundul râului. În final, tânărul de 23 de ani a reușit să iasă din apă, dar nu a reușit să o scoată și pe fată.

Un polițist a tamponat un bărbat și a dat bir cu fugiții. Un polițist din Florești a lovit cu mașina un bărbat de 77 de ani, care se deplasa pe zebră, și a fugit de la fața locului. La scurt timp s-a predat însă forțelor de ordine. Informațiile au fost confirmate pentru NewsMaker de șefa Secției Comunicare și Protocol a IGP, Diana Fetco.

Copil salvat, după ce a fost lăsat de tată într-o mașină . O fetiță de trei ani a fost salvată, după ce a rămas blocată într-o mașină parcată la soare, pe bulevardul Moscovei din Chișinău. Strigătele disperate ale micuței au fost auzite de un trecător, care a chemat ambulanța. La fața locului au intervenit și salvatorii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: