(VIDEO) Migranții au părăsit tabăra din apropierea frontierei dintre Belarus și Polonia
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Migranții au părăsit tabăra din apropierea frontierei dintre Belarus și Polonia

Grupul de migranți care și-a făcut tabără la frontiera dintre Belarus și Polonia a părăsit regiunea. Anunțul a fost făcut de Serviciul polonez de Grăniceri, care a publicat pe Twitter fotografii în care se vede că tabăra din pădurea situată în apropierea punctului de trecere „Kuznița-Bruzgi” este goală.

Potrivit ВВС, timp de circa o săptămână, în regiune s-au stabilit sute de refugiați din Irak și Siria, care intenționau să ajungă în Uniunea Europeană. Periodic, aceștia încercau să pătrundă în Polonia. Pe 18 noiembrie, circa 1000 de migranți s-au mutat în Centrul deschis de autoritățile din Belarus, situat în apropierea frontierei. În aceeași zi, în Irak s-au întors circa 400 de migranți, care au fost preluați de la Minsk cu un avion al companiei „Iraq Airlines”.

Țările din Occident acuză Belarus că a provocat intenționat criza la frontiera cu UE, drept răspuns la sancțiunile impuse după aterizarea forțată, la Minsk, a avionului în care se afla jurnalistul Roman Protasevici și iubita sa. De atunci, cuplul se află în arest. Alexandr Lukașenko respinge acuzațiile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: