(VIDEO) „Mișcarea pentru Popor”, din care face parte Partidul ȘOR, a organizat un flashmob la Moldova 1. Reacția directorului companiei
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) „Mișcarea pentru Popor”, din care face parte Partidul ȘOR, a organizat un flashmob la Moldova 1. Reacția directorului companiei

„Mișcarea pentru Popor”, din care fac parte mai mulți activiști și politicieni, inclusiv Partidul „ȘOR”, a organizat un flashmob în fața postului național de televiziune. Reprezentanții formațiunii susțin că la Moldova1 ar exista cenzură. De cealaltă parte, directorul general al companiei „Teleradio Moldova” Vlad Țurcanu a respins acuzațiile.

Circa 20 de persoane, majoritatea în etate, au participat pe 7 februarie la o manifestație organizată în fața postului de televiziune Moldova1. Aceștia au purtat pancarte cu mesajele: „Fiți de partea poporului, spuneți adevărul”, „Dacă Moldova1 nu vine la popor, poporul vine la Moldova1” sau „Jos cenzura!”.

Demonstranții au acuzat conducerea postului de televiziune că nu ar reflecta „onest” problemele cu care se confruntă locuitorii țării. În mod special, unul dintre organizatori s-a arătat nemulțumit de faptul televiziunea națională nu a reflectat conferința de presă privind crearea noii structuri politice.

„Asta vorbește despre corectitudinea și echidistanța politicii editoriale. Suntem aici pentru a le cere în primul rând să difuzeze manifestația de astăzi. Când în țară sunt create astfel de mișcări, ele trebuie reflectate”, a declarat unul dintre participanți.

Contactat de NM pentru un comentariu, Vlad Țurcanu – directorul general al companiei „Teleradio Moldova” a contrazis afirmațiile organizatorilor flashmobului. Acesta a subliniat că postul național de televiziune reflectă echidistant toate evenimentele importante din țară. Mai mult, acesta a dat asigurări că flashmobul va fi difuzat în buletinul de la ora 13:00.

Un reporter a stat tot timpul acolo pe durata flashmobului și a filmat. În buletinul de la ora 13:00 vom da știrea. Dacă am fost vizați direct prin prezența lor fizică, noi prezentăm asta în emisia noastră. Am înțeles că nu au fost pretenții față de noi, ci că au venit să colecteze semnături în susținerea mișcării. Noi suntem deschiși tot timpul pentru a face publică poziția oricărui grup social, care din punct de vedere jurnalistic reprezintă interes. Dacă ne referim la grupul ȘOR și derivata respectivă, am reflectat intens orice declarație din parlament care a reprezentat un punct de vedere demne luat în seama. Și toamna trecută am dat cu regularitate protestele și asta se vede și din monitorizări”, a spus Vlad Țurcanu.

Amintim că, pe 3 decembrie, mai mulți politicieni și activiști, inclusiv reprezentanții Partidului „ȘOR”, activista Maia Laguta și vicepreședintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE, condus de Gheorghe Cavcaliuc) Denis Roșca au anunțat crearea unei noi structuri: „Mișcarea Pentru Popor”Anul trecut, deputata Marina Tauber și Diana Caraman (PCRM) anunțau crearea mișcării civice ”O viață nouă”. Obiectivul formațiunii era de a determina PAS să renunțe la putere și să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: