VIDEO Mită în loc de amenzi. Nouă angajați ai INP sunt cercetați penal pentru corupere pasivă
Full Article 2 minutes read

VIDEO Mită în loc de amenzi. Nouă angajați ai INP sunt cercetați penal pentru corupere pasivă

Nouă angajați din cadrul Inspectoratului național de patrulare (INP) sunt cercetați penal pentru luare de mită. Potrivit unui comunicat publicat luni, 17 februarie, aceștia au extorcat și primit bani de la șoferi pentru a nu le întocmi procese-verbale privind încălcarea regulamentului circulației  rutiere.

x

Acțiunile ilegale au fost documentate de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne de comun cu angajații Procuroraturii Anticorupție. 

Operațiunea de documentare a ilegalităților a durat circa 6 luni, în rezultatul căreia au fost inițiate mai multe cauze penale pentru corupere pasivă.

În prezent, Procuratura Anticorupție a finalizat și a expediat în instanța de judecată 4 cauze penale,  iar în privința celorlalți bănuiți urmărirea penală continuă.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă de la 50 de mii la 150 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Totodată, oamenii legii efectuează acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane implicate în acest caz.

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina de Facebook

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: