VIDEO Motivul din spatele alertei cu bombă de la Judecătorie: suspectul avea pe rol un proces
Full Article 2 minutes read

VIDEO Motivul din spatele alertei cu bombă de la Judecătorie: suspectul avea pe rol un proces

Bărbatul care ar fi anunțat ieri la 112 că Judecătoria Chișinău, sediile Centru și Buiucani, sunt minate a fost reținut pentru 72 de ore. Poliția spune că bărbatul este cercetat penal pentru „comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”.

Oamenii legii spun că individul are pe rol un proces, iar pentru a tergiversa termenul de examinare cu scopul expirării termenului de prescripție, a sunat la 112 cu informația falsă de minare.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bărbatului, cât și în automobilul acestuia, polițiștii au depistat și ridicat 4 telefoane mobile, 8 cartele SIM, un notebook și un difuzor audio, pe care acesta le folosea la comiterea infracțiunilor.

Bărbatul mai este suspectat în alte cazuri similare, pe care la moment se acumulează material probatoriu.

Amintim că pe 21 noiembrie, în jurul orei 14:00, Poliția a fost sesizată precum că Judecătoriile cu sediul Centru și Buiucani, dar și Curtea de Apel Chișinău sunt minate. Alertele cu explozive s-au dovedit a fi false.

Ulterior, oamenii legii au anunțat că autorul alertei de la Judecătoria Chișinău cu sediile Centru și Buiucani a fost reținut. Este vorba despre un bărbat de 41 de ani, locuitor al capitalei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: