(VIDEO) Natalia Gavriliță, despre întreruperile masive de energie electrică: ”Războiul este aproape”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Natalia Gavriliță, despre întreruperile masive de energie electrică: ”Războiul este aproape”

Aflată la Edineț, unde s-a desfășurat astăzi ședința Guvernului, premierul Natalia Gavrilița a declarat că rachetele rusești lansate în Ucraina ne afectează direct țara. Totodată, Gavrilița asigură că într-o oră cetățenii Republicii Moldova vor fi reconectați la energie electrică.

„Rachetele care cad în Ucraina ne afectează și pe noi. Războiul e aproape. Am înțeles că a fost bombardată și regiunea Vinița, care este foarte aproape de hotarele noastre. S-a întâmplat același lucru ca și câteva zile în urmă, adică frecvența s-a debalansat. Știu că în Ucraina a fost un blackout pentru 24 de ore. Noi, sperăm că într-o oră, localitățile din Republica Moldova vor fi reconectate la energie electrică. Am discutat despre câteva incidente, unde nu s-au pornit generatoarele. Voi lua legătura cu persoanele responsabile”, a spus Natalia Gavrilița.

Amintim că Republica Moldova se confruntă cu noi întreruperi masive de energie electrică, ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean.

Serviciile operatorilor de telefonie Moldcell, Orange și Moldtelecom sunt parțial sau total indisponibile.

Șefa statului Maia Sandu a venit cu un mesaj după ce infrastructura civilă și energetică a Ucrainei a fost supusă unui nou bombardament. Președinta susține că oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat că războiul Federației Ruse în Ucraina afectează direct țara noastră.

Totodată, temporar este deconectat sistemul de semaforizare a arterelor de circulație, iar troleibuzele staționează.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: