VIDEO Nouă șoferi în stare de ebrietate, prinși la volan. Unul a ajuns cu mașina în stâlp pentru că nu a oprit la somația polițiștilor
Full Article 2 minutes read

VIDEO Nouă șoferi în stare de ebrietate, prinși la volan. Unul a ajuns cu mașina în stâlp pentru că nu a oprit la somația polițiștilor

Viteza excesivă și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate reprezintă principalele cauze ale accidentelor rutiere în Republica Moldova. Cu toate acestea, unii șoferi își permit în continuare să încalce și să pună în pericol viața participanților la trafic.

Doar pe parcursul a 24 de ore poliția a contracarat 9 cazuri de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate și un caz în care șoferul a refuzat testarea alcoolscopică sau prelevarea probelor. Totodată au fost depistate 621 de cazuri în care conducătorii auto au depășit limita de viteză.

În localitatea Colibași din raionul Cahul un șofer de 49 de ani fiind în stare de ebrietate la volanul unui Renault cu numere românești, nu a stopat la cerința polițiștilor apăsând pe accelerator, iar în rezultat a pierdut controlul volanului și s-a tamponat într-un pilon. Fiind testat alcoolscopic acesta a arătat o concentrație de 0,64 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Potrivit Poliței, în seara de 4 februarie, polițiștii de patrulare au stopat un microbuz care se deplasa cu viteză excesivă pe bulevardul Dacia, iar conducătorul auto, un bărbat de 37 de ani, era beat.

Un alt caz a avut loc în jurul orei 01.30 pe strada Calea Basarabiei din Chișinău. O mașină de marca BMW a fost oprită de polițiști, dar șoferul nu s-a subordonat cerințelor oamenilor legii continuându-și deplasarea. Ulterior a fost stopat pe strada Calea Orheiului.

„La volanul automobilului se afla un tânăr de 31 de ani din raionul Briceni, care inițial s-a prezentat polițiștilor cu datele fratelui său de 35 de ani. Anterior, persoana fusese privată de dreptul de a conduce mijloace de transport, dar și se afla în căutare pentru escrocherie, anunțată de Inspectoratul de poliție Dondușeni. Fiind testat alcoolscopic, s-a constatat că șoferul se afla în stare de ebrietate, având 0,83 mg/l vapori de alcool în aerul expirat”, susțin oamenii legii.

Pe traseul Chișinău-Orhei din motivul depășirii limitei de viteză polițiștii au stopat automobilul Ford Transit condus de un tânăr de 26 de ani, care fiind testat alcoolscopic avea o concentrație de 0,55 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

În toate cazurile, conducătorii mijloacelor de transport riscă pedeapsă penală cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: