Andrei Mardari / NewsMaker

VIDEO Nouă șoferi în stare de ebrietate, prinși la volan. Unul a ajuns cu mașina în stâlp pentru că nu a oprit la somația polițiștilor

Viteza excesivă și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate reprezintă principalele cauze ale accidentelor rutiere în Republica Moldova. Cu toate acestea, unii șoferi își permit în continuare să încalce și să pună în pericol viața participanților la trafic.

Doar pe parcursul a 24 de ore poliția a contracarat 9 cazuri de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate și un caz în care șoferul a refuzat testarea alcoolscopică sau prelevarea probelor. Totodată au fost depistate 621 de cazuri în care conducătorii auto au depășit limita de viteză.

În localitatea Colibași din raionul Cahul un șofer de 49 de ani fiind în stare de ebrietate la volanul unui Renault cu numere românești, nu a stopat la cerința polițiștilor apăsând pe accelerator, iar în rezultat a pierdut controlul volanului și s-a tamponat într-un pilon. Fiind testat alcoolscopic acesta a arătat o concentrație de 0,64 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Potrivit Poliței, în seara de 4 februarie, polițiștii de patrulare au stopat un microbuz care se deplasa cu viteză excesivă pe bulevardul Dacia, iar conducătorul auto, un bărbat de 37 de ani, era beat.

Un alt caz a avut loc în jurul orei 01.30 pe strada Calea Basarabiei din Chișinău. O mașină de marca BMW a fost oprită de polițiști, dar șoferul nu s-a subordonat cerințelor oamenilor legii continuându-și deplasarea. Ulterior a fost stopat pe strada Calea Orheiului.

„La volanul automobilului se afla un tânăr de 31 de ani din raionul Briceni, care inițial s-a prezentat polițiștilor cu datele fratelui său de 35 de ani. Anterior, persoana fusese privată de dreptul de a conduce mijloace de transport, dar și se afla în căutare pentru escrocherie, anunțată de Inspectoratul de poliție Dondușeni. Fiind testat alcoolscopic, s-a constatat că șoferul se afla în stare de ebrietate, având 0,83 mg/l vapori de alcool în aerul expirat”, susțin oamenii legii.

Pe traseul Chișinău-Orhei din motivul depășirii limitei de viteză polițiștii au stopat automobilul Ford Transit condus de un tânăr de 26 de ani, care fiind testat alcoolscopic avea o concentrație de 0,55 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

În toate cazurile, conducătorii mijloacelor de transport riscă pedeapsă penală cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: