VIDEO „Numele noastre vor rămâne în amintirea multor generații”. Guțul, după ce a fost aprobat Comitetul Executiv
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Numele noastre vor rămâne în amintirea multor generații”. Guțul, după ce a fost aprobat Comitetul Executiv

Bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul susține că „ziua de astăzi a fost mult așteptată” și că este sigură de fiecare membru al Comitetului Executiv. Declarațiile au fost făcute după ce Comitetul Executiv propus de Guțul a primit votul de încredere din partea Adunării Populare. „Numele noastre vor rămâne în amintirea multor generații”, a adăugat bașcanul, menționând că își asumă să realizeze „toate proiectele promise în perioada electorală”. 

Ziua de astăzi a fost mult așteptată. Două luni noi nu am putut aproba Comitetul Executiv. Sunt sigură că fiecare membru al Comitetului va depune tot efortul, toate cunoștințele, toată experiența și profesionalismul pentru a realiza toate proiectele pe care noi le-am promis în perioada electorală. Sunt sigură în fiecare dintre ei și îmi asum că tot ce noi am promis noi vom face”, a menționat Guțul, în cadrul unor declarații în fața membrilor Adunării Populare a Găgăuziei.

Sper că numele noastre vor rămâne în amintirea multor generații”, a conchis bașcanul.

Ulterior, membrii Comitetului Executiv au depus jurământul.

***

Precizăm că pe 20 septembrie, Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) a aprobat componența nominală a Comitetului Executiv propus de bașcanul autonomiei Evghenia Guțul. Pentru noul executiv, condus de Guțul, și-au dat votul 20 de deputați locali. Șapte membri ai APG au votat împotrivă, iar patru s-au abținut.

Deputatul APG Ilia Uzun a devenit prim-adjunctul bașcanului Evghenia Guțul. Uzun este deputat independent. După al doilea tur al alegerilor pentru funcția de bașcan, el a susținut-o activ pe candidata lui Șor, Evghenia Guțul, care a câștigat alegerile, devenind bașcană.

Al doilea adjunct al Evgheniei Guțul a fost numit deputatul independent Victor Petrov, acuzat de mai multă vreme că are legături cu socialiștii. La alegerile locale pentru funcția de bașcan, Petrov a candidat independent. După alegeri, mișcarea socio-politică Gagauz Halk Birli, condusă de el, s-a alăturat Partidului „Renaștere”, afiliat politicianului fugar Ilan Șor.

Din Comitetul Executiv mai fac parte:

  • Pavel Tulba – șeful Departamentului de afaceri al bașcanului și al Comitetului Executiv;
  • Larisa Cervei – șefa Departamentului dezvoltare economică și turism al Găgăuziei;
  • Anna Peeva – șefa Departamentului financiar al Găgăuziei;
  • Anastasia Ciolac – șefa Departamentului de relații externe al Găgăuziei;
  • Serghei Ibrișim – șeful Departamentului complexului agroindustrial al Găgăuziei;
  • Edgar Dimov – șeful Departamentului de sănătate și protecție socială al Găgăuziei;
  • Natalia Cristeva – șefa Departamentului de educație al Găgăuziei;
  • Veaceslav Dragoi – șeful Departamentului tineret și sport al Găgăuziei;
  • Marina Semionova – șefa Secției de cultură a Găgăuziei;
  • Ivanna Avramova – șefa Departamentului de administrare fiscală al Găgăuziei;
  • Vadim Ceban – președintele regiunii Comrat;
  • Natalia Șoșeva – președinta regiunii Ceadîr-Lunga;
  • Petr Ceban – președinte regiunii Vulcănești.

Reamintim că, pe 27 iulie 2023, oligarhul fugar Ilan Șor a prezentat componența Comitetului Executiv în frunte cu Guțul. Jumătate din componența echipei de atunci, pe care Șor a numit-o „de vis”, era formată din membri ai ex-partidului „ȘOR”, declarat în afara legii. Echipa propusă de Șor nu a trecut, însă, de votul APG. Ulterior, Evghenia Guțul a schimbat de două ori componența Comitetului Executiv.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: