(VIDEO) Percheziții acasă la patru polițiști și la fostul șef al IP Florești
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Percheziții acasă la patru polițiști și la fostul șef al IP Florești

Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a efectuat 8 percheziții la domiciliile și automobilele a patru angajați ai Inspectoratului de Poliție Florești, dar și la un fost șef al instituției respective.

Potrivit SPIA, descinderile au avut loc în cadrul unei cauze penale inițiate pe 17.11.2021, pentru „purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor și munițiilor, sustragerea lor săvârșită de două sau mai multe persoane”.

Acțiunile de urmărire penală au fost efectuate în privința unui grup de funcționari publici cu statut special din cadrul Inspectoratului de poliție Florești. Aceștia sunt bănuiți că, profitând de statut, au însușit ilegal 4 arme de foc, care anterior au fost deținute legal de un bărbat (decedat), locuitor al raionului Florești.

Perchezițiile au fost efectuate la domiciliile și automobilele a 4 angajați ai IP Florești al IGP al MAI, printre care unul cu funcție de conducere și 1 ex-angajat al poliției, la fel, care a deținut funcția de șef al Inspectoratului de Poliție.

Ca urmare a efectuării perchezițiilor, au fost depistate și ridicate 8 arme de foc, muniții – 595 cartușe, 3 permise de port armă, toate păstrate ilegal.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă de la 2 la 7 ani de închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: