VIDEO Ploi torențiale în Australia, după mai multe luni de secetă și incendii
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ploi torențiale în Australia, după mai multe luni de secetă și incendii

După câteva luni de secetă şi incendii de vegetaţie, vestul Australiei a avut parte de prima ploaie torenţială. Autorităţile au emis avertizare de furtuni puternice şi ploi pentru mai multe zone. Precipitațiile nu vor reuși să stingă în totalitate focul, dar vor ajuta substanțial în lupta cu flăcările, scrie Meduza, astăzi, 16 ianuarie. 

În statele New South Wales și Victoria, care au fost cel mai grav afectate de incendii, au căzut până la 50 mm de precipitații. Deocamdată cantitatea este insuficientă pentru a opri seceta și a stinge flăcările – în data de 16 ianurie, în aceste două state rămân active, în continuare, peste 80 de focare.

Vizat a fost şi oraşul Melbourne, care, până acum câteva zile, a fost acoperit de un nor de fum provenit de la incendiile de vegetaţie care au afectat sute de mii de hectare de pe coasta de sud-est a Australiei.

‪Relief is here for a number of firefighters working across NSW. Although this rain won’t extinguish all fires, it will certainly go a long way towards containment. This footage was captured down at the Good Good Fire burning near Cooma. Video: Rolf Poole NSWRFS

Geplaatst door NSW Rural Fire Service op Woensdag 15 januari 2020

Prognoza pentru zilele următoare este una optimistă. Există semne că ploile vor continua până la sfârșitul săptămânii și se vor răspândi şi în alte regiuni măturate de flăcări. Cu toate acestea, în zonele unde a ars toată vegetația, s-ar putea produce inundații și alunecări de teren.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: