VIDEO „Prieteni, îmi va fi dor de voi”. Ambasadorul britanic la Chișinău, mesaj în română cu ocazia încheierii mandatului
Full Article 4 minutes read

VIDEO „Prieteni, îmi va fi dor de voi”. Ambasadorul britanic la Chișinău, mesaj în română cu ocazia încheierii mandatului

Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova Steven Fisher, care se află la final de mandat, a transmis un mesaj de adio în limba română. Ambasada Marii Britanii în Moldova a publicat astăzi, 24 octombrie, un videoclip în care diplomatul englez a menționat că îi vor lipsi oamenii, dar și felul cum s-a simțit în țara noastră. „Schimbări frumoase vă așteaptă”, a declarat acesta. De menționat că, tot astăzi, Steven Fisher a fost decorat cu medalia „Meritul diplomatic” clasa I, care a fost conferită prin ordinul Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu.

„Prieteni, îmi va fi dor de voi”

Ambasada Marii Britanii în Republica Moldova a publicat pe rețelele de socializare un videoclip filmat în parcul Valea Morilor din Chișinău, în care Steven Fisher a transmis un mesaj de adio. Ambasadorul britanic, care își încheie mandatul în țara noastră, a ales să vorbească în limba română.

Dragi prieteni, după patru ani, în care Republica Moldova mi-a devenit casă, a venit timpul să părăsesc această țară înfloritoare. Sunt profund recunoscător tuturor oamenilor pe care i-am întâlnit, de la Ocnița până la Cahul, și de la Ungheni până la Tiraspol, prietenilor mei din Guvern, societatea civilă, colegilor diplomați, și desigur echipei minunate și sârguincioase a Ambasadei britanice din Chișinău: m-ați inspirat și mi-ați dat lecții importante despre identitatea, cultura și istoria voastră. Pentru că oamenii sunt adevărata comoară a Moldovei. Îi admir pe cei care au avut șansa să plece, dar au rămas și au ales să muncească zi de zi pentru a face țara mai prosperă și cei care, deși sunt departe, aduc schimbarea acasă”, a spus acesta.

Diplomatul a dat și o apreciere relațiilor moldo-britanice, menționând, printre altele, că acestea n-au fost „niciodată mai bune și mai puternice”.

Pentru mine e simbolic faptul că anume în Moldova am sărbătorit recent 30 de ani de când sunt în serviciul diplomatic. Relațiile dintre țările noastre nu au fost niciodată mai bune și mai puternice. Împreună am reușit să livrăm rezultate reale în domenii precum securitatea, apărarea, lupta cu corupția, dezvoltarea economică și multe altele. Sunt sigur – cooperarea va continua și va avea rezultate impresionante”, a menționat el.

Pe final, ambasadorul i-a mulțumit Republicii Moldova pentru ospitalitate și a menționat că o așteaptă schimbări frumoase.

Prieteni, îmi va fi dor de voi, de străzile și parcurile Chișinăului și de felul în care m-am simțit aici. Mulțumesc pentru ospitalitate, generozitate și pentru inima ta mare, Moldova. Pe curând, dragi prieteni! Schimbări frumoase vă așteaptă. La revedere, Moldova!”, a conchis ambasadorul Fisher.

Steven Fisher – decorat cu medalia „Meritul diplomatic” clasa I

De altfel, cu ocazia încheierii mandatului său, Steven Fisher a fost găzduit la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de către secretarul de stat Vladimir Cuc și ambasadorul desemnat al Republicii Moldova în Marea Britanie Ruslan Bolbocean.

Interlocutorii au trecut în revistă momentele cheie ale mandatului ambasadorului Fisher, cu accent pe consolidarea parteneriatului politic și strategic, atât prin dialogul la nivel înalt, cât și prin cooperarea în sectoare-cheie pentru dezvoltarea Republicii Moldova, promovarea bunei guvernări și fortificarea democrației. Secretarul de stat Vladimir Cuc a adus mulțumiri pentru sprijinul valoros al Regatului Unit acordat pentru gestionarea multiplelor crize provocate de războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei, pe dimensiunea umanitară, dar și pentru a face față atacurilor hibride prin asistenta pentru combaterea dezinformării și comunicare strategică, securitate și apărare”, se arată în comunicatul MAEIE.

La încheierea discuției, secretarul de stat Vladimir Cuc i-a înmânat ambasadorului Steven Fisher medalia „Meritul diplomatic” clasa I. Distincția a fost conferită prin ordinul ministrului de Externe Nicu Popescu în semn de înaltă apreciere pentru implicarea substanțială la fortificarea parteneriatului strategic și de cooperare dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

VIDEO „Prieteni, îmi va fi dor de voi”. Ambasadorul britanic la Chișinău, mesaj în română cu ocazia încheierii mandatului

MAEIE

Steven Fisher și-a început activitatea în calitate de ambasador al Marii Britanii în Republica Moldova în septembrie 2019. La începutul mandatului, diplomatul englez, la fel, a înregistrat un mesaj video care a fost filmat în parcul Valea Morilor și a fost transmis în română.

***

Precizăm că succesoarea lui Steven Fisher va fi ex-directoarea adjunct a Direcției transformare și operațiuni din cadrul Oficiului pentru Afaceri Externe și Commonwealth, Fern Horine. Contactați de NM, reprezentanții Ambasadei Marii Britanii la Chișinău au menționat că sosirea noului ambasador este așteptată săptămâna viitoare. Aceasta urmează sa îi prezinte scrisoarea de acreditare președintei Maia Sandu. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: