Ambasadorul britanic în Moldova își încheie mandatul. Succesoarea sa, Fern Horine, este așteptată la Chișinău săptămâna viitoare
Full Article 3 minutes read

Ambasadorul britanic în Moldova își încheie mandatul. Succesoarea sa, Fern Horine, este așteptată la Chișinău săptămâna viitoare

Actualul ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova Steven Fisher își încheie mandatul, iar săptămâna viitoare la Chișinău este așteptat noul ambasador. Este vorba despre ex-directorul adjunct al Direcției transformare și operațiuni din cadrul Oficiului pentru Afaceri Externe și Commonwealth (Ministerului Afacerilor Externe de la Londra – n. r.), Fern Horine.

Steven Fisher își încheie mandatul

Steven Fisher își finalizează mandatul în calitate de ambasador al Marii Britanii în Moldova și a început să-și i-a rămas bun de la oficialii moldoveni.

Pe 23 octombrie, oficialul a fost primit în vizită de rămas bun de vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian.

A fost evaluat stadiul actual al interacțiunii dintre Chișinău și Tiraspol, precum și situația regională curentă, eforturile depuse de către autoritățile Republicii Moldova pentru menținerea stabilității și securității în regiune. Vicepremierul a mulțumit încă o dată pentru sprijinul constant oferit de guvernul britanic autorităților de la Chișinău în vederea atingerii scopului de reintegrare pașnică a țării. De asemenea, oficialul moldovean a dat o înaltă apreciere conlucrării pe care a avut-o cu ambasadorul Steven Fisher pe durata mandatului său la Chișinău, interesului pe care acesta l-a manifestat față de dosarul transnistrean, precum și pentru contribuția sa la extinderea și aprofundarea relațiilor moldo – britanice, urându-i mult succes în activitatea sa de mai departe”, se arată în comunicatul publicat de Biroul politici de reintegrare.

Ambasadorul britanic în Moldova își încheie mandatul. Succesoarea sa, Fern Horine, este așteptată la Chișinău săptămâna viitoare

Facebook/Biroul politici de reintegrare

(UPDATE 17:18) Tot astăzi, Steven Fisher a avut o întâlnire și cu președinta Maia Sandu.

Șefa statului a apreciat eforturile Ambasadorului Fisher de a întări relația dintre Moldova și Regatul Unit și de a stimula cooperarea bilaterală. Președinta a exprimat recunoștință pentru sprijinul continuu al Guvernului britanic în domeniul securității. Cooperarea strânsă cu parteneri de încredere precum Marea Britanie stă la baza proiectului noii strategii de securitate națională a Moldovei, a subliniat șefa statului”, au comunicat reprezentanții Președinției.

Ambasadorul britanic în Moldova își încheie mandatul. Succesoarea sa, Fern Horine, este așteptată la Chișinău săptămâna viitoare

Președinte.md

Guvernul de la Londra: Fern Horine e noul ambasador britanic în Moldova

Succesoarea lui Fisher va fi ex-directorul adjunct al Direcției transformare și operațiuni din cadrul diplomației britanice. Informația a fost confirmată într-un comunicat al Guvernului de la Londra, care a fost publicat în februarie, curent.

D-na Fern Horine a fost numită ambasador al Majestății Sale în Republica Moldova, în locul d-lui Steven Fisher, care se va transfera într-o altă funcție din cadrul Serviciului Diplomatic. D-na Horine își va prelua mandatul în cursul lunii octombrie 2023”, se arată în comunicat.

Contactată de NM, Ambasada Marii Britanii în Republica Moldova a menționat că sosirea noului ambasador este așteptată săptămâna viitoare. Aceasta urmează sa îi prezinte scrisoarea de acreditare președintei Maia Sandu.

Ambasadorul britanic în Moldova își încheie mandatul. Succesoarea sa, Fern Horine, este așteptată la Chișinău săptămâna viitoare

Irish News/Fern Horine

Cine este Fern Horine

Potrivit CV-ului furnizat de Guvernul de la Londra, din 1987 până în prezent, Fern Horine a deținut mai multe funcții în cadrul instituțiilor publice britanice. Între 2021-2022 a fost șef adjunct al Direcției transformări și operații în cadrul diplomației britanice, iar între 2017-2021 șef adjunct al Unității pentru egalitate de gen.  De asemenea, între anii 2003-2007, Horine a fost secretar politic secund și reprezentant adjunct permanent al Regatului Unit pe lângă Consiliul Europei.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: