VIDEO Primele imagini cu moldoveanca infectată cu COVID-19. Precizările medicilor
Full Article 2 minutes read

VIDEO Primele imagini cu moldoveanca infectată cu COVID-19. Precizările medicilor

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a publicat o înregistrare video din salonul din cadrul Spitalului Republican, unde este tratată femeia de 48 de ani care a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19. 

„Un scurt raport pe ziua de azi:
– Pacienta depistată cu infecția Coronavirus de tip nou se simte mai bine, medicii au depus tot efortul pe parcursul zilei să îi stabilizeze starea de sănătate și le mulțumesc și pe această cale pentru profesionism și responsabilitate.

⁃ În cazul celor doi pacienți, un copil și un adult, suspectați de infecția cu Coronavirus de tip nou, testele s-au dovedit a fi negative. Aceștia primesc tratamentul corespunzător pentru infecții virale tipice.

⁃ Persoanele de pe cursa Milano-Chișinău au fost contactate de autorități și informate despre regimul de carantină la care sunt supuse timp de 14 zile. Medicii de familie au fost informați și sunt mereu în contact cu ele. Se vor face și teste și alte investigații în funcție de necesitate.

⁃ Precizez că pacienta infectată cu COVID-19 este izolată în boxa de reanimare în cadrul Spitalului Clinic Republican. Tot personalul medical care acordă asistență medicală pacientei are echipament de protecție individuală. Intrarea în secția de Reanimare este securizată și separată. Medicii din SCR au fost instruiți suplimentar la capitolul control al infecțiilor și managementul clinic al pacientului cu COVID-19. Puteți vedea în această secvență video condițiile de îngrijire a pacientei”, a scris Viorica Dumbrăveanu.

Un scurt raport pe ziua de azi: – Pacienta depistată cu infecția Coronavirus de tip nou se simte mai bine, medicii au depus tot efortul pe parcursul zilei să îi stabilizeze starea de sănătate și le mulțumesc și pe această cale pentru profesionism și responsabilitate. ⁃ În cazul celor doi pacienți, un copil și un adult, suspectați de infecția cu Coronavirus de tip nou, testele s-au dovedit a fi negative. Aceștia primesc tratamentul corespunzător pentru infecții virale tipice. ⁃ Persoanele de pe cursa Milano-Chișinău au fost contactate de autorități și informate despre regimul de carantină la care sunt supuse timp de 14 zile. Medicii de familie au fost informați și sunt mereu în contact cu ele. Se vor face și teste și alte investigații în funcție de necesitate. ⁃ Precizez că pacienta infectată cu COVID-19 este izolată în boxa de reanimare în cadrul Spitalului Clinic Republican. Tot personalul medical care acordă asistență medicală pacientei are echipament de protecție individuală. Intrarea în secția de Reanimare este securizată și separată. Medicii din SCR au fost instruiți suplimentar la capitolul control al infecțiilor și managementul clinic al pacientului cu COVID-19. Puteți vedea în această secvență video condițiile de îngrijire a pacientei. Sănătate tuturor!

Geplaatst door Viorica Dumbrăveanu op Zondag 8 maart 2020

Amintim că o femeie de 48 de ani care a revenit, sâmbătă, 7 martie, din Italia, a fost testată pozitiv cu virusul COVID-19. Starea acesteia este gravă, dar stabilă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: