VIDEO Profesoară de muzică din Chișinău, prestație impresionantă la „Românii au talent”. A fos trimisă direct în semifinală
Full Article 3 minutes read

VIDEO Profesoară de muzică din Chișinău, prestație impresionantă la „Românii au talent”. A fos trimisă direct în semifinală

Violeta Botezatu, o profesoară de muzică din Chișinău, a făcut senzație la „Românii au Talent”, ediția din 1 martie. Femeia a cucerit publicul și juriul concursului interpretând la pian și cu vocea renumita piesă „Lie, ciocârlie”. Juratul Andi Moisescu i-a acordat Golden Buzz-ul, ceea ce a propulsat-o pe concurenta din Republica Moldova direct în semifinală.

Numărul Violetei Botezatu a fost îndelung aplaudat, în picioare, de public și cei patru jurați ai „Românii au Talent”.

Ai intrat în toate simțurile mele cu vocea ta. Nu m-am înșelat pentru că de când ai intrat am simțit că o să fie un moment fenomen. Sunt extrem de sinceră. Mă simt de parcă tu mi-ai făcut cel mai frumos cadou. Îți mulțumesc!”, a spus jurata Andra.

Mărturisesc că sunt în aceeași stare în care m-ai lăsat din clipa în care ai atins clapele pianului. Am fost cucerit de la primele acorduri când nu m-am prins încotro te duci. După care am fost vrăjit pur și simplu de timbrul cu care ai atacat Lie Ciocârlie. Practic ai făcut tot ce ai vrut cu noi”, a spus, la rândul său, Andi Moisescu.

Ulterior, Moisescu a apăsat pe butonul Golden Buzz și, astfel, Violeta Botezatu s-a calificat în semifinala concursului de talente.

Parcursul muzical

Violeta Botezatu are 40 de ani, este o artistă din Chișinău și a trăit o poveste muzicală impresionantă. Totul a început când avea doar 7 ani, iar părinții ei au înscris-o la o școală din comuna lor pentru a studia acordeonul. A fost un început promițător, iar pasiunea pentru muzică a continuat să crească.

După un an, Violeta a primit sfatul să se înscrie la un liceu de muzică, unde a studiat pianul, cobza și alte discipline musicale, totul timp de 12 ani. Chiar și așa, setea ei de cunoaștere nu s-a oprit aici. A urmat studii la Conservatorul din Chișinău, specializându-se în cobză și pian, relatează protv.ro.

Viața ei muzicală a luat o întorsătură interesantă când a fost selectată să cânte la pian într-o asociație muzicală din Italia, acolo unde a avut ocazia să își pună în valoare talentul și să încânte publicul.

La vârsta de 30 de ani, Violeta a decis să continue să-și dezvolte abilitățile și s-a înscris la Conservatorul din Veneția, la secția de canto academic. În timpul șederii sale în Veneția, a cântat chiar și pe gondole, acompaniindu-se la acordeon.

În 2020, Violeta s-a întors în Moldova și a inițiat un proiect solo. În prezent, este profesoară de cobză Liceul „Ciprian Porumbescu” din Chișinău, continuând să împărtășească pasiunea pentru muzică cu tinerii talentați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: