(VIDEO) Protest la „Franzeluța” după anunțarea unui nou director: concursul nu a fost transparent
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Protest la „Franzeluța” după anunțarea unui nou director: concursul nu a fost transparent

Angajații fabricii de pâine „Franzeluța” au organizat astăzi un protest față de noul director general, Andrei Beșliu, pe care îl consideră „necompetent”. Aceștia îl susțin pe fostul șef interimar Victor Matcov.

La acțiune au participat circa ’70 de angajați ai fabricii din totalul de circa 1000 de persoane. Aceștia sunt nemulțumiți de noul director și spun că își doresc să fi rămas Victor Matcov în frunte fabricii.

„Noi ne dorim ca Victor Matcov să rămână în continuare în funcția de director. Nu interimar, ci general. Pentru că, de puțin timp cât este la conducere, s-a străduit pentru noi, muncitorii, și a ridicat salariile: o dată cu 13,07%, iar peste două luni cu 20%. Noi nu am fost anunțați despre concurs, l-au organizat între ei. Trebuia să câștige Victor Matcov”, a argumentat una dintre manifestante.

„Noul director a câștigat concursul pe ascuns, nu a fost unul transparent. Nu am fost anunțați că se va întâmpla așa, că vom avea un nou director”, a declarat o altă angajată.

Participanții la protest invocă faptul că noul direct Andrei Beșliu nu are experiență în gestionarea unei fabrici de pâine.

Pe 16 noiembrie, Agenția Proprietății Publice a anunțat că Andrei Beșliu a câștigat concursul pentru funcția de director al S.A. „Franzeluța”. De circa un an, în fruntea fabricii a fost Victor Matcov, care a deținut funcția de director interimar. Anterior, acesta a condus departamentul achiziții și vânzări.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: