VIDEO Putin dă asigură că economia se va adapta noii situații: „Rusia într-o stare jalnică și umilită nu poate exista”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Putin dă asigură că economia se va adapta noii situații: „Rusia într-o stare jalnică și umilită nu poate exista”

Președintele Rusiei Vladimir Putin a participat pe 10 martie la ședința Guvernului. Acesta a dat asigurări că situația este sub control și Moscova va depăși toate problemele provocate de sancțiunile occidentale, ba dimpotrivă – va deveni mai independentă.

Presiunea sancțiunilor a existat mereu. Da, evident, acum are un caracter complex și creează pentru noi anumite probleme, dificultăți, însă așa cum am depășit dificultățile în anii precedenți, le vom depăși și acum. Trebuie să trecem prin această perioadă. Fără îndoială, economia se va adapta noii situații. Vom înlocui produsele de import”, a declarat președintele Rusiei.

Liderul de la Kremlin a mai spus că sancțiunile occidentale vor face Rusia și mai independentă.

Într-un final, toate acestea vor duce la creșterea independenței noastre și a suveranității. Știm foarte bine că multe țări s-au adaptat să trăiască cu spatele îndoit, acceptând toate deciziile suveranului. Rusia într-o stare jalnică și umilită nu poate exista. Mai devreme sau mai târziu, trebuia să se întâmple. S-a întâmplat acum și sunt sigur că, datorită inclusiv membrilor Guvernului și companiilor, vom depăși toate aceste probleme”, a conchis Putin.

De asemenea, președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că sprijină preluarea activelor companiilor străine care se retrag de pe piața rusă.

Declarația a fost făcută după ce mari producători auto ca Mercedes-Benz, BMW, Volvo sau MAN, giganți tech precum Microsoft, Apple sau Dell, companii de divertisment ca Netflix, Walt Disney, Warner Bros. și Paramount Pictures, companii producătoare de mobilă ca Ikea, branduri internaționale de haine și produse alcoolice, ș.a. au anunțat deja că pleacă din Rusia sau își restrâng activitățile.

Visa și Mastercard au anunțat la rândul lor că se retrag din Rusia, în timp ce McDonald’s, Coca-Cola, Pepsi și Starbucks au declarat că își suspendă parțial sau total activitățile din țara condusă de Vladimir Putin.

Deciziile au fost luate în semn de protest față de decizia Kremlinului de ataca Ucraina. De cealaltă parte, Moscova susține că nu a declanșat un război, ci „o operațiune militară specială, menită să demilitarizeze și să extermine nazismul” din țara vecină.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: