(VIDEO) Razii în baruri și restaurante. Polițiștii au aplicat amenzi de peste 1 mln de lei, pentru nerespectarea normelor Covid
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Razii în baruri și restaurante. Polițiștii au aplicat amenzi de peste 1 mln de lei, pentru nerespectarea normelor Covid

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, împreună cu ofițerii de la BPDS „Fulger”, au întreprins, în perioada 12-14 noiembrie, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de prevenție și combatere a virusului COVID-19.

În acest context, au fost verificați 84 de agenți economici. În cazul a 41 dintre aceștia au fost documentate mai multe încălcări precum: purtarea măștilor incorect de către angajații localurilor, nerespectarea distanței sociale, depășirea numărului permis de clienți, activitatea angajaților localurilor în lipsa certificatelor de vaccinare sau a testelor, admiterea clienților nevaccinați sau în lipsa testelor PCR, teste antigen, neverificarea termometriei la intrarea în local, etc.

Agenților economici le vor fi aplicate amenzi în sumă totală de aproximativ 1.022.000 lei.

Poliția va continua și în perioada următoare desfășurarea „măsurilor orientate la prevenirea infracțiunilor și asigurarea ordinii publice pentru ca fiecare cetățean să se simtă în siguranță”, se arată într-un comunicat de presă.

***

Din 1 octombrie a intrat în vigoare regimul de acces în spațiile închise, inclusiv restaurante, instituții culturale, în baza certificatelor Covid. Șefa guvernului, Natalia Gavrilița, a precizat că verificarea autenticității acestor certificate va fi în grija angajatorilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: