VIDEO „Regimul de la Moscova încearcă să-mi controleze țara”. Maia Sandu, declarații la Paris alături de Emmanuel Macron
Full Article 4 minutes read

VIDEO „Regimul de la Moscova încearcă să-mi controleze țara”. Maia Sandu, declarații la Paris alături de Emmanuel Macron

În perioada 7-8 martie, președinta Republicii Moldova Maia Sandu se va afla la Paris. Șefa statului a avut deja o întrevedere cu omologul ei Emmanuel Macron. În timpul unor declarații pentru jurnaliști, Maia Sandu a declarat că este o plăcere să revină la Paris și că Franța și președintele Macron, personal, se numără printre cei mai apropiați susținători ai Republicii Moldova. Sandu a mai spus că întâlnirea cu Macron are loc în contextul unei încercări reînnoite a Rusiei și a reprezentanților săi de a pune presiune suplimentară asupra Moldovei. „Regimul de la Moscova încearcă să-mi controleze țara”, a comunicat șefa statului, menționând că dacă agresorul nu este oprit, va continua, iar linia frontului se va apropia în continuare. „Mai aproape de noi. Mai aproape de voi”, a comunicat Maia Sandu.

În timpul unor declarații de presă alături de Emmanuel Macron, Maia Sandu a spus că este o plăcere să revină la Paris.

Franța și președintele Macron, personal, se numără printre cei mai apropiați susținători ai Republicii Moldova. Franța a fost ferm alături de noi în chestiunile de securitate după invazia neprovocată a Rusiei împotriva vecinei noastre, Ucraina. Franța a fost alături de noi, oferindu-ne sprijin în ultimii doi ani de tulburări, provocate de acțiunile Rusiei. Franța este alături de noi pe măsură ce avansăm în parcursul nostru către aderarea la Uniunea Europeană. Și pentru aceasta, îmi exprim profunda recunoștință domnului Președinte Macron și poporului francez”, a comunicat Maia Sandu.

Șefa statului a mai precizat că „invazia pe scară largă de către Rusia a vecinei noastre, Ucraina, se află la al treilea an”.

Dar Ucraina nu renunță. Nici Europa nu ar trebui. (…) Astăzi, Ucraina este în prima linie. Prima linie în lupta pentru Europa, pentru tot ceea ce ne este drag, pentru tot ceea ce susținem ca europeni. Securitatea noastră comună este în joc în Ucraina. Dacă agresorul nu este oprit, va continua, iar linia frontului se va apropia în continuare. Mai aproape de noi. Mai aproape de voi. Prin urmare, Europa trebuie să prezinte un front unit. Agresiunea trebuie respinsă de o forță puternică. Da, libertatea nu este gratuită, dar a avea în față un agresor încurajat ne va costa și mai mult”, a adăugat Sandu.

Președinta a mai spus că „noi, în Moldova, știm că obiectivele expansioniste ale Kremlinului se întind dincolo de Ucraina”.

Acțiunile agresive ale Rusiei de subminare a democrației din Moldova sunt o dovadă în acest sens. Regimul de la Moscova încearcă să-mi controleze țara prin șantaj energetic, sponsorizarea protestelor, desfășurarea unor campanii de dezinformare, lansarea de atacuri cibernetice, intervenția în alegerile noastre, infiltrarea banilor murdari și chiar încercarea de lovitură de stat. Întâlnirea noastră cu președintele Macron are loc în contextul unei încercări reînnoite a Rusiei și a reprezentanților săi de a pune presiune suplimentară asupra țării mele. Dar noi stăm drepți”, a comunicat Maia Sandu.

Șefa statului a adăugat că „moldovenii au dreptul de a-și decide singuri viitorul, iar acest viitor se află în Uniunea Europeană”.

Cu sprijinul Franței și al altor parteneri care ne sunt alături, știm că nu suntem singuri. Împreună ne vom asigura că Moldova va fi liberă, va fi pașnică și va fi în Uniunea Europeană”, a conchis Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: