VIDEO Republica Moldova a transmis a doua parte a chestionarului privind aderarea la UE
Full Article 2 minutes read

VIDEO Republica Moldova a transmis a doua parte a chestionarului privind aderarea la UE

Republica Moldova a transmis a doua parte a chestionarului privind aderarea la Uniunea Europeană. Evenimentul s-a produs astăzi în cadrul inaugurării noului sediu al Delegației UE  la Chișinău. 

„Cetăţenii Moldovei cred în viitorul european al Moldovei şi în rezultatele pozitive ale reformelor necesare integrării europene. Moldova a fost prea lentă pentru a porni pe această cale, dar guvernul pe care îl conduc intenționează să ajungă din urmă și să accelereze procesele”, a spus Gavrilița.

Premierul a precizat că sunt 33 de capitole și peste 1800 de întrebări.

„Nu mi-aș fi putut dori un cadou de inaugurare mai bun. Lucrăm aici în beneficiul cetățenilor, astfel încât aceștia să trăiască mai bine”, a spus șeful delegației UE în Moldova Jānis Mažeiks,

Șeful delegației UE a mai menționat că a fost impresionat că Moldova a completat prima parte a chestionarului în doar 11 zile. „Acest lucru mărturisește hotărârea poporului moldovenesc de a dezvolta relații cu UE”, a adăugat el.

Prima parte a chestionarului completat de aderare la Uniunea Europeană a fost transmis, de asemenea, ambasadorului UE la Chișinău de către Natalia Gavrilița, pe 22 aprilie.

Amintim că președinta Maia Sandu a anunțat, pe 3 martie, că Republica Moldova depune cererea de aderare la Uniunea Europeană. Documentul a fost semnat în fața presei de către șefa statului, președintele Parlamentului Igor Grosu și premierul Natalia Gavrilița.

Pe 11 aprilie, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu anunța că țara noastră a primit chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE a Republicii Moldova. Lista de întrebări a fost înmânată oficialului moldovean de comisarul pentru vecinătate și extindere Olivér Várhelyi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: