VIDEO România și-a ales reprezentantul la Eurovision 2023. Cine este Theodor Andrei
Full Article 2 minutes read

VIDEO România și-a ales reprezentantul la Eurovision 2023. Cine este Theodor Andrei

Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision Song Contest, organizat la Liverpool. Artistul va reprezenta România cu piesa „D.G.T. (Off and on)”. 

Reprezentantul României la Eurovision 2023 are 19 ani și este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor.

Theodor Andrei a obținut peste 200 de premii în festivaluri din România și internaționale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse. În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa „Artist” (muzica și versuri Theodor Andrei).

El mai este semifinalist al primului sezon Vocea României Junior (2017) și concurent până la faza bootcamp la X Factor România (2020), scrie eurovision.tvr.ro.

În cadrul finalei naționale Eurovision România au concurat artiştii cu piesele: Deiona, „Call on me”; Andrada Popa, „No time for me”; Ocean Drive, „Take you home”; Amia, „Puppet”; Andrei Duțu, „Statues”; Theodor Andrei, „D.G.T. (Off and on)”; Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros ,”Lele”; Aledaida, „Bla Bla Bla”; Adriana Moraru, „Faralaes”​; Maryliss, „Hai vino”; JaxMan (Erin Dăneţ) „Bad&Cool”, Andreea D Folclor Orchestra, „Periniţa mea”.

Eurovision Song Contest 2023 se va desfăşura în Marea Britanie, la Liverpool, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai 2022. România va intra în concurs pe 11 mai, reprezentantul Republicii Moldova – pe 9 mai.

Pe 4 martie, în Republica Moldova va organiza finala națională. 10 finaliști vor lupta să reprezinte Republica Moldova la Eurovision 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: