(VIDEO) S-a dat drept procuror, iar acum riscă să stea după gratii. Un bărbat a cerut mii de euro pentru a soluționa un dosar penal
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) S-a dat drept procuror, iar acum riscă să stea după gratii. Un bărbat a cerut mii de euro pentru a soluționa un dosar penal

Un grup infracțional, format din trei persoane cu vârsta cuprinse între 30 și 40 ani, specializat în escrocherie, a fost destructurat de către forțele de ordine. Oamenii legii au reținut în flagrant delict un membru al grupului. Mai mult, organizatorul grupului este cercetat penal și în dosarul organizației criminale „Borman”.

În urma investigațiilor efectuate de către forțele de ordine, timp de două luni, s-a stabilit că suspecții au pus la cale mai multe acțiuni de înșelăciune, cu scopul de a obține mijloace financiare.

Aceștia au identificat o persoană bănuită într-un dosar penal, de la care s-au ridicat mai multe mijloace de transport și sub pretextul de a-l ajuta în soluționarea cazului, unul dintre membrii grupului s-a dat drept procuror din cadrul Procuraturii Generale. Astfel, l-a asigurat că are influență asupra procurorului de caz, care i-a sechestrat mai multe automobile. Pentru a le elibera a cerut suma de 15 000 de euro, oferindu-i și un telefon mobil prin intermediul căruia să discute cu presupusul procuror.

După ce a fost transmisă suma de bani, suspecții continuau să înșele persoana bănuită în dosarul cu automobilele, asigurând  că problema lui va fi soluționată. Ulterior, i-a mai cerut 2500 de euro, promițându-i că după transmiterea banilor își va primi automobilele.

La 7 septembrie 2020, în mun. Chișinău, în scop de camuflare, persoana care se prezenta ca procuror, i-a  solicitat unei cunoștințe să se întâlnească cu partea vătămată, pentru a primi plicul cu bani.

Astfel, suspectul a fost reținut în momentul când a primit plicul. Acțiunile de reținere s-au desfășurat cu sprijinul angajaților BPDS „Fulger” a IGP. Totodată polițiștii au ridicat banii transmiși, telefonul de pe care discuta persoana care se prezenta ca procuror, precum și alte probe pertinente cazului dat.

Pentru acțiunile comise, membrii acestui grup criminal riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: