VIDEO Starîș, criticat de PAS pentru că l-ar fi lingușit pe Putin la Forumul Valdai: „S-a sculat roșu pe față ca un vasal”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Starîș, criticat de PAS pentru că l-ar fi lingușit pe Putin la Forumul Valdai: „S-a sculat roșu pe față ca un vasal”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Chiriac i-a oferit lui Constantin Starîș „doi arginți”, după ce acesta i-a adresat o întrebare președintelui rus în timpul lucrărilor Clubului de discuții Valdai din Moscova. Deputatul PAS l-a acuzat pe colegul său comunist că „s-a vândut” și „s-a sculat roșu pe față ca un vasal care se uita la stăpân”. La rândul său, comunistul Starîș i-a răspuns parlamentarului că „să-ți lași poporul tău fără gaz, fără lumină asta se numește trădare”. 

„S-a sculat roșu pe față ca un vasal care se uita la stăpân, zâmbea lingușitor și i-a oferit cu satisfacție lui Putin o întrebare tendențioasă, din numele cetățenilor noștri, despre un spațiu unic care să întindă de la Vlasivostok până la Lisabona. Vreau să-l întreb: domnul Starîș, această întrebare părea a fi una tendențioasă, în stilul propagandist rusesc, adică o „zagatovkă” care i-au scris-o cei de la Kremlin și i-au dat-o să o citească cu intonație frumoasă și aș vrea să-l întreb pe domnul Starîș cine i-a dat această întrebare: cetățenii noștri sau propaganda de la Kremlin?”, a menționat parlamentarul de la PAS.

„De ce nu a avut curajul să-i spună lui Putin că în Ucraina mor oameni nevinovați, că în Ucraina se produc crime de război, că deasupra spațiului Republicii Moldova zboară rachete rusești, că majoritatea cetățenilor Republicii Moldova condamnă aceste crime de război pe care le comite Federația Rusă”, a mai adăugat Chiriac.

Prin urmare, deputatul PAS i-a transmis lui Starîș „doi arginți” – „pe care dumneavoastră domnule Starîș v-ați vândut la forumul de la Valdai”.

La rândul său, Constantin Starîș a menționat: „De altfel aceasta a fost ideea domnului Adenauer, dacă vă spune ceva familia”.

Între timp, deputatul PAS i-a oferit cei doi arginți parlamentarului comunist, după care cel din urmă i-a aruncat.

„Noi am urmărit procedura acreditării ambasadorului Republicii Moldova la Moscova și eu nu am auzit ca ambasadorul vostru, în urma răspunsului domnului Putin, măcar ceva să-i spună despre bombardamentele din Ucraina. Dar să-ți lași poporul tău fără gaz, fără lumină asta și se numește trădare. La revedere”, a mai declarat Starîș.

Amintim că deputatul moldovean al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova Constantin Starîș a adresat o întrebare președintelui Rusiei Vladimir Putin, în timpul lucrărilor Clubului de discuții Valdai din regiunea Moscova. Înainte de aceasta, el a ținut să-i transmită președintelui rus salutări de la copiii săi. Ulterior, deputatul moldovean l-a întrebat pe Putin dacă este posibil să fie creat „un singur spațiu economic, umanitar, cultural, care să se întindă de la Lisabona până la Vladivostok”. Potrivit comunistului, cetățenilor moldoveni le este greu să aleagă între bine și bine, între Europa și Rusia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: