VIDEO Comunistul Starîș, impresionat de discursul lui Putin despre familie: „Copiii mei m-au rugat foarte mult să vă transmit salutări”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Comunistul Starîș, impresionat de discursul lui Putin despre familie: „Copiii mei m-au rugat foarte mult să vă transmit salutări”

Deputatul moldovean al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova Constantin Starîș a adresat o întrebare președintelui Rusiei Vladimir Putin, în timpul lucrărilor Clubului de discuții Valdai din regiunea Moscova. Înainte de aceasta, el a ținut să-i transmită președintelui rus salutări de la copiii săi. 

„Eu am o întrebare, dar înainte de aceasta o însărcinare. Dumneavoastră așa de bine Vladimir Vladimirovici ați vorbit despre familia dumneavoastră, așa că eu am să merg la risc. Eu am doi copii, ei au câte 9 și 10 ani. Ei sunt elevii liceului Pușkin din Chișinău și ei m-au rugat foarte mult să vă transmit salutări. Eu nu pot să refuz această mică plăcere din calitatea mea de tată. Deci, salutări dumneavoastră de la Alexandra și de la Gavriil din Chișinău”, a spus comunistul Starîș președintelui rus.

Ulterior, deputatul moldovean l-a întrebat pe Putin dacă este posibil să fie creat „un singur spațiu economic, umanitar, cultural, care să se întindă de la Lisabona până la Vladivostok”. Potrivit comunistului, cetățenilor moldoveni le este greu să aleagă între bine și bine, între Europa și Rusia.

„Pentru noi acesta ar fi un proiect foarte promițător și o lumină la capătul tunelului. Dar este posibil în lumea pe care o vom construi, în lumea post-conflictului”, a adăugat Starîș.

„Desigur că da. Speranța moarte ultima. (…) Astăzi au loc aceste evenimente complexe, dificile, tragice, dar în general de ce nu. Este posibil să-ți imaginezi așa ceva, într-un fel sau altul se va întâmpla. Este foarte important ca partea europeană să-și recâștige dreptul la subiectivitate”, a răspuns Putin.

Amintim că deputatul Starîș i-a mai spus lui Putin că la Chișinău s-au stins luminile. Cel din urmă a declarat că „la Chișinău s-au stins luminile, în mod inexplicabil”. „Cu siguranță nu avem nimic de-a face cu asta. De ce vorbesc despre asta, pentru că Rusia este întotdeauna învinuită pentru tot”, a precizat el, adăugând că personal l-a rugat pe Miller să meargă la negocieri cu partea moldovenească.

Menționăm că deputatul Blocului Comuniniștilor și Socialiștilor Constantin Starîș a fost singurul parlamentar moldovean care a fost prezent la Clubul de discuții Valdai. Starîș a mers la Clubul de dicuții Valadai în calitate de participant, nu de vorbitor, a anunțat anterior serviciul de presă a Clubului de discuții Valdai pentru NM.

Adevărul.ro a făcut o analiză a Clubului Valdai. Potrivit sursei citate, notorietatea clubului se datorează, în mare parte, participării lui Vladimir Putin, alături de elita politică, academică şi culturală rusă, dar şi a numeroşilor experţi din afară. Aceste două componente – Putin şi experţi din diferite ţări – constituie de fapt marca clubului.

Valdai se laudă cu faptul că peste o mie de intelectuali din 71 de ţări au participat la şedinţele clubului. Acest fapt denotă preocuparea conducerii clubului de a-i conferi statutul de think-thank de calibru mondial, care să concureze cu marele think-tank-uri Occidentale, dar şi să legitimeze ideile promovate de Kremlin.

În cadrul adunărilor clubului, de multe ori, sunt anunţaţi noi vectori ai politicii externe ruseşti, fie sunt justificate anumite acţiuni întreprinse de Federaţia Rusă (de exemplu anexarea Crimeei). Cu alte cuvinte, şedinţele clubului şi analizele publicate de experţii lui promovează viziunea rusă asupra lumii şi încearcă să o explice intelectualilor străini, într-o manieră mai plastică în comparaţie cu Sputnik sau RT.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: