(VIDEO) „Sunt sigur că alegătorii din mun. Bălți vor fi toleranți și înțelegători”. CEC a îndemnat bălțenii să stea acasă
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Sunt sigur că alegătorii din mun. Bălți vor fi toleranți și înțelegători”. CEC a îndemnat bălțenii să stea acasă

Comisia Electorală Centrală (CEC) a făcut apel către alegătorii din mun. Bălți să nu meargă la secțiile de votare. Se întâmplă după ce, ca urmare a hotărârilor instanțelor de judecată, desfășurarea procesului electoral în municipiul Bălți a fost suspendat, în dimineața de 5 decembrie. Vicepreședintele CEC Pavel Postica s-a arătat sigur că alegătorii au înțeles mesajul și vor da dovadă de înțelegere.

CEC face apel către alegătorisă nu meargă la secțiile de votare, să dea dovadă de înțelegere, responsabilitate și să evite crearea de situații care ar periclita ordinea publică”.

Vicepreședinte CEC Pavel Postica a menționat că nu au fost înregistrate incidente la secțiile de votare.

„Am obligat colegii de la Inspectoratul General de Poliție să ne asiste în transportarea sigură a tuturor materialelor electorale la Consiliul electoral de circumscripție Bălți. Potrivit ultimelor date oferite de IGP, către ora 8:00, deja 40 de secții de votare au transmis în totalitate toate materialele electorale și alte stau în rând pentru a transmite. Cel mai important aspect: la nicio secție de votare nu a fost înregistrat niciun incident cu referire la închiderea sau suspendarea proceselui de votare. Algătorii au înțeles mesajul și sunt conștienți că instituțiile statului trebuie să reacționeze prompt”, a precizat Postica.

De asemenea, membrul CEC a declarat că mizează pe toleranța și înțelegerea alegătorilor.

„Sunt sigur că alegătorii din mun. Bălți vor înțelege faptul că fiecare încălcare a legislației trebuie să fie sancționată, cât de dură nu ar fi această sancțiune și vor fi toleranți și înțelegători, pentru ca să se pregătească pentru continuarea procesului, imediat ce va fi o hotărâre judecătorească irevocabilă”, a conchis Postica.

În același timp, CEC a precizat că, în celelalte localități, al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar se desfășoară așa cum a fost planificat. Este vorba despre: satul Opaci, raionul Căușeni, comuna Hârtop, raionul Cimișlia, orașul Cupcini, raionul Edineț, satul Bălceana, raionul Hâncești și comuna Cneazevca, raionul Leova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: