VIDEO Susținătorii Partidului „Șansă”, apropiat lui Șor, transportați la Orhei de un șofer fără acte: oprit de polițiști a oferit mită
Full Article 3 minutes read

VIDEO Susținătorii Partidului „Șansă”, apropiat lui Șor, transportați la Orhei de un șofer fără acte: oprit de polițiști a oferit mită

Șoferul unui microbuz, care transporta susținătorii unui partid politic la manifestații în Orhei, a propus mită polițiștilor. Chiar dacă a fost avertizat despre răspunderea penală, bărbatul a lăsat totuși banii în automobilul polițiștilor. Precizările au fost făcute de reprezentanții Poliției Republicii Moldova. Potrivit surselor NewsMaker, microbuzul transporta susținătorii Partidului „Șansă”. 

Poliția a anunțat că, pe 27 septembrie, ofițerii de patrulare au stopat un microbuz de model Volkswagen „fiind documentat pentru lipsa mai multor acte obligatorii”.

Microbuzul, au declarat polițiștii, transporta „susținătorii unui partid politic la manifestațiile care urmează în Orhei”.

Potrivit instituției, șoferul în vârstă de 61 de ani nu avea actele necesare și, pentru a i se permite în continuare deplasarea, a propus mită polițiștilor.

„Chiar dacă a fost avertizat despre răspunderea penală pentru darea de mită unui angajat al statului, șoferul a lăsat totuși banii în portiera dreaptă din față a automobilului poliției. La fața locului a fost solicitată Grupa Operativă și la moment documentează cazul”, au adăugat reprezentanții Poliției.

Potrivit surselor NewsMaker, microbuzul transporta susținătorii Partidului „Șansă”.

După declararea neconstituționalității Partidului Șor, în locul său a apărut o altă formațiune politică, cu același nume – Blocul Ș.O.R., format din două partide necunoscute până atunci: Partidul Moldovenesc „Ai Noștri” și Partidul Politic „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”. Anunțul despre crearea blocului a fost făcut de Ilan Șor, fostul lider al Partidului Șor.

Între timp, partidul „Ai noștri” a fost redenumit în Partidul Politic „ȘANSĂ”, iar în mai puțin de două săptămâni, la cârma partidului s-au succedat doi lideri. După câteva zile în care președintă a partidului a fost o oarecare Olga Ursatîi, noul președinte al partidului „ȘANSĂ” a devenit jurnalistul Alexei Lungu.

Recent, Partidul „Șansă” a anunțat că își unește oficial forțele cu echipa politicianului fugar Ilan Șor.

Alexei Lungu a lucrat timp de zece ani în cadrul trustului General Media Group – la Publika TV și, ulterior, la Prime TV, în perioada în care holdingul era controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc. El și-a încheiat activitatea în trustul deținut de Plahotniuc în 2019, la scurt timp după plecarea acestuia din țară.

Ulterior, Lungu s-a angajat în cadrul Societății cu Răspundere Limitată „Exclusiv Media”, afiliată fostului președinte al Republicii Moldova Igor Dodon. Compania deținea postul de televiziune NTV Moldova, care retransmitea postul tv „HTB” din Federația Rusă, producând și emisiuni autohtone, dar și alte instituții media afiliate Partidului Socialiștilor.

În 2022, Lungu a „aderat” la trustul media afiliat lui Ilan Șor și a moderat emisiunea „PULS” difuzată de Orizont TV, televiziune afiliată lui Ilan Șor, care a preluat mai multe programe ale postului TV6, licența căreia a fost suspendată la sfârșitul anului trecut de către Comisia pentru Situații Excepționale.

În septembrie 2023, liderul Partidului „Șansă” Alexei Lungu a fost numit primar interimar al orașului Orhei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: