(VIDEO) Tauber, după ce instanța i-a prelungit arestul la domiciliu: „Sunt multe greșeli juridice”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Tauber, după ce instanța i-a prelungit arestul la domiciliu: „Sunt multe greșeli juridice”

Deputata și vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile. Măsura preventivă a fost prelungită la solicitarea procurorilor prin decizia magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la ședința de judecată din 14 decembrie.

„Așa cum am mai spus, iau toate dificultățile și greutățile ca lecții și experiență. Eu sunt deja foarte și foarte bucuroasă că PA și procurorii au început investigații penale pe informații din telefon. Asta înseamnă că funcționarii de rang înalt și personal, Maia Sandu o să ajungă în pușcărie foarte și foarte curând. O să vedem ce o să fie mai departe cu dosarul Partidului „ȘOR” și dosarul meu, pentru că se vede că sunt foarte multe greșeli juridice. Procurorii încearcă să meargă pe argumente și informații care în general nu sunt legate cu învinuirea.

La ședința de astăzi nu au fost prezentate probe noi și argumente noi pentru plasarea mea în continuare în arest la domiciliu, dar a fost anexat un material realizat de Ziarul de Gardă”, a spus Marina Tauber.

Amintim că Marina Tauber a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

La 23 iulie, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la cererea procurorilor. Ea este deținută în Penitenciarul nr. 13.

Deputata pledează nevinovată. Potrivit ei, dosarul a fost pornit pe numele său „la comandă”. Tauber acuză PAS și Președinția că și-ar fi „subjugat justiția”. La rândul lor, reprezentanții guvernării resping acuzațiile alesei poporului și declară că „așteaptă o finalitate în acest caz”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: