(VIDEO) Tauber, după ce instanța i-a prelungit arestul la domiciliu: „Sunt multe greșeli juridice”

Deputata și vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile. Măsura preventivă a fost prelungită la solicitarea procurorilor prin decizia magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la ședința de judecată din 14 decembrie.

„Așa cum am mai spus, iau toate dificultățile și greutățile ca lecții și experiență. Eu sunt deja foarte și foarte bucuroasă că PA și procurorii au început investigații penale pe informații din telefon. Asta înseamnă că funcționarii de rang înalt și personal, Maia Sandu o să ajungă în pușcărie foarte și foarte curând. O să vedem ce o să fie mai departe cu dosarul Partidului „ȘOR” și dosarul meu, pentru că se vede că sunt foarte multe greșeli juridice. Procurorii încearcă să meargă pe argumente și informații care în general nu sunt legate cu învinuirea.

La ședința de astăzi nu au fost prezentate probe noi și argumente noi pentru plasarea mea în continuare în arest la domiciliu, dar a fost anexat un material realizat de Ziarul de Gardă”, a spus Marina Tauber.

Amintim că Marina Tauber a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

La 23 iulie, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la cererea procurorilor. Ea este deținută în Penitenciarul nr. 13.

Deputata pledează nevinovată. Potrivit ei, dosarul a fost pornit pe numele său „la comandă”. Tauber acuză PAS și Președinția că și-ar fi „subjugat justiția”. La rândul lor, reprezentanții guvernării resping acuzațiile alesei poporului și declară că „așteaptă o finalitate în acest caz”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Rusia, găsită vinovată de CEDO pentru doborârea avionului Malaysia Airlines și încălcarea drepturilor omului în Ucraina

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a emis miercuri, 9 iulie, două hotărâri în dosarele împotriva Rusiei, potrivit Associated Press (AP). În prima decizie, instanța a recunoscut Moscova responsabilă pentru prăbușirea zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines în Donbas, vara anului 2014, în urma căreia au murit 298 de persoane. În cealaltă hotărâre se precizează că Rusia a încălcat dreptul internațional în timpul războiului din Ucraina.

Potrivit AP, citat de The Moscow Times, acesta este primul caz în care o instanță internațională recunoaște Moscova responsabilă pentru doborârea avionului malaezian, precum și pentru încălcări ale drepturilor omului în timpul invaziei totale din Ucraina din 2022.

Curtea a emis aceste hotărâri examinând cauzele împotriva Rusiei, inițiate de Ucraina și Țările de Jos. În total, Kiev și Amsterdam au înaintat către CEDO patru cereri, care acoperă un spectru larg de presupuse încălcări ale drepturilor omului atât în cazul avionului doborât, cât și pe parcursul războiului total.

Totodată, AP califică deciziile CEDO drept în mare parte simbolice, deoarece Moscova nu mai recunoaște jurisdicția acesteia.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia consideră deciziile instanței de la Strasbourg ca fiind nule și nu intenționează să le respecte.

Cu toate acestea, familiile victimelor catastrofei MH17 consideră hotărârea CEDO un pas important în cei 11 ani de luptă pentru dreptate, notează AP.

Deciziile de la Strasbourg sunt separate de un proces penal din Țările de Jos, în care doi ruși și un separatist ucrainean au fost condamnați în contumacie pentru multiple omoruri, pentru rolul lor în doborârea zborului MH17.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: