(VIDEO) Telefonul pierdut al liderului protestelor organizate de Partidul „ȘOR” ar fi ajuns pe mâna ofițerilor CNA
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Telefonul pierdut al liderului protestelor organizate de Partidul „ȘOR” ar fi ajuns pe mâna ofițerilor CNA

Telefonul pierdut al președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu, ar fi ajuns pe mâna ofițerilor Centrului Național Anticorupție (CNA). Despre aceasta a anunțat ZdG, după ce ar fi predat dispozitivul organelor de drept. 

ZdG informează că la mijlocul lunii noiembrie, au fost contactați de o persoană necunoscută, care, le-a spus că a decis să le ofere informații noi despre circulația banilor în gruparea politică gestionată de Ilan Șor. Astfel, jurnaliștii de investigație ar fi intrat în posesia unui telefon mobil pierdut, în luna august 2022, de către Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei, astăzi, unul dintre liderii protestelor Partidului „ȘOR”.

Potrivit sursei citate, înregistrările din el datau până la începutul lunii august. În timpul analizei ar fi fost găsite discuții cu persoane publice, despre evenimente publice consumate deja, discuții despre finanțarea campaniilor electorale, a protestelor sau a persoanelor care activează în structurile publice din raionul Orhei – fieful Partidului „ȘOR”.

Jurnaliștii de investigație susțin că pe 24 noiembrie au telefonat la linia fierbinte a CNA și au anunțat că vor să-l predea. Astfel, pe 25 noiembrie, un ofițer din cadrul CNA ar fi venit la sediul redacției și ar fi confiscat telefonul mobil.

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție au confirmat pentru NM că au intrat în posesia telefonului mobil al lui Dinu Țurcanu.

Totodată, am încercat să luăm legătura și cu Dinu Țurcanu, însă acesta nu a răspuns la telefon și pe rețelele de socializare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: