(UPDATE) VIDEO Gheorghe Cavcaliuc și-a făcut partid și a anunțat că se lansează în politică
Full Article 2 minutes read

(UPDATE) VIDEO Gheorghe Cavcaliuc și-a făcut partid și a anunțat că se lansează în politică

Fostul șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc se lansează în politică. Acesta a anunțat constituirea partidului politic „PACE” (Partidul Acasă Construim Europa) și a publicat pe pagina sa de Facebook un film de 30 de minute, în cadrul căruia își prezintă satul de baștină, părinții, soția și copiii, profesorii, iar aceștia povestesc despre el.

Gheorghe Cavcaliuc și-a anunțat lansarea în politică fix la un an de la demisia sa din funcția de șef-adjunct al IGP. Acesta a anunțat o conferință de presă pentru duminică, ora 15:00, însă ulterior a amânat-o, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

UPDATE (21:30) Gheorghe Cavcaliuc a revenit cu un mesaj și a precizat că „a fost prins cu evenimente”. Potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a formațiunii, PACE îşi propune să devină un veritabil partid cu viziuni pro-europene, de centru-dreapta, de doctrină liberal-socială. Lider al grupului de iniţiativă privind constituirea Partidului Politic PACE a fost ales Gheorghe Cavcaliuc.

De asemenea, au fost publicate două fotografii din timpul ședinței de constituire a formațiunii.

(UPDATE) VIDEO Gheorghe Cavcaliuc și-a făcut partid și a anunțat că se lansează în politică

Facebook/Partidul “Acasă Construim Europa”

(UPDATE) VIDEO Gheorghe Cavcaliuc și-a făcut partid și a anunțat că se lansează în politică

acebook/Partidul “Acasă Construim Europa”

Știrea inițială

Am încercat să aflăm de la Gheorghe Cavcaliuc dacă este președintele noii formațiuni, însă acesta nu a răspuns la apel și nici la mesajele NM.

GC

Gepostet von Gheorghe Cavcaliuc am Samstag, 13. Juni 2020

Gheorghe Cavcaliuc a ocupat funcții de conducere în poliție încă de la vârsta de 26 de ani, fiind, în anii 2008-2009, șef al Serviciului investigarea şi contracararea grupărilor criminale, șef adjunct al Secţiei poliţiei criminale a Comisariatului General de Poliție (CGP) Chişinău, comisiar adjunct pentru lucrul operativ al CGP. În 2009-2012, Cavcaliuc a fost șef al Secţiei investigaţii operative a Direcţiei investigare a fraudelor a Departamentului poliţie, iar ulterior, în 2012-2013, șef al Direcţiei misiuni speciale a Departamentului poliţie.

Până a fi numit șef adjunct al IGP, a îndeplinit funcția de șef al Direcţiei nr. 5 (Direcția Operațiuni Speciale) a Inspectoratului naţional de investigaţii al IGP din cadrul MAI. Cavcaliuc deține gradul de colonel de poliție.

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: