VIDEO Tragedie pe un stadion din Indonezia. Au murit cel puțin 129 de persoane 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Tragedie pe un stadion din Indonezia. Au murit cel puțin 129 de persoane 

Cel puțin 129 de persoane au murit la un meci de fotbal din Indonezia. Alte 180 de persoane se află la spital, comunică BBC News

Tragedia a avut loc pe stadionul din orașul Malang în timpul meciului dintre clubul local „Arema” și echipa „Persebaia” din orașul Surabaya, al doilea oraș ca mărime din Indonezia.

Meciul s-a încheiat cu victoria oaspeților cu scorul de 3:2. După fluierul final, mii de suporteri Arema au fugit pe teren, după care s-au început ciocnirile.

Poliția a folosit gaze lacrimogene. Potrivit medicilor, în majoritatea deceselor, cauza a fost sufocarea.

Revoltele au continuat și în afara stadionului, mai multe mașini a poliției au ars. De asemenea, doi polițiști au fost uciși.

Autoritățile au demarat o anchetă. Federația indoneziană de Fotbal i-a interzis Aremei să joace meciuri acasă până la sfârșitul sezonului și a amânat toate meciurile următoare cu o săptămână.

Se menționează că violența și revoltele la meciurile de fotbal din Indonezia nu sunt neobișnuite. Cluburile de fotbal „Arema” și „Persebaya” sunt rivale vechi. Fanilor Persebaya li s-a interzis să cumpere bilete la meciul din Malang din cauza temerilor de ciocniri. Cu toate acestea, după cum a anunțat ministrul indonezian al Securității, pentru meciul de pe stadion care a găzduit 38 de mii de spectatori, s-au vândut 42 mii de bilete.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: