VIDEO Tragedie pe un stadion din Indonezia. Au murit cel puțin 129 de persoane 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Tragedie pe un stadion din Indonezia. Au murit cel puțin 129 de persoane 

Cel puțin 129 de persoane au murit la un meci de fotbal din Indonezia. Alte 180 de persoane se află la spital, comunică BBC News

Tragedia a avut loc pe stadionul din orașul Malang în timpul meciului dintre clubul local „Arema” și echipa „Persebaia” din orașul Surabaya, al doilea oraș ca mărime din Indonezia.

Meciul s-a încheiat cu victoria oaspeților cu scorul de 3:2. După fluierul final, mii de suporteri Arema au fugit pe teren, după care s-au început ciocnirile.

Poliția a folosit gaze lacrimogene. Potrivit medicilor, în majoritatea deceselor, cauza a fost sufocarea.

Revoltele au continuat și în afara stadionului, mai multe mașini a poliției au ars. De asemenea, doi polițiști au fost uciși.

Autoritățile au demarat o anchetă. Federația indoneziană de Fotbal i-a interzis Aremei să joace meciuri acasă până la sfârșitul sezonului și a amânat toate meciurile următoare cu o săptămână.

Se menționează că violența și revoltele la meciurile de fotbal din Indonezia nu sunt neobișnuite. Cluburile de fotbal „Arema” și „Persebaya” sunt rivale vechi. Fanilor Persebaya li s-a interzis să cumpere bilete la meciul din Malang din cauza temerilor de ciocniri. Cu toate acestea, după cum a anunțat ministrul indonezian al Securității, pentru meciul de pe stadion care a găzduit 38 de mii de spectatori, s-au vândut 42 mii de bilete.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: