(VIDEO) Un an în 90 de secunde. Zeci de animale sălbatice, surprinse în munții Făgărași
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Un an în 90 de secunde. Zeci de animale sălbatice, surprinse în munții Făgărași

Fundația Conservation Carpathia din România a publicat un clip de 90 de secunde, care surprinde viața animalelor din munții Făgărași pe parcursul anului 2022 – din primăvară până în iarnă. 

Imaginile au fost surprinse pe durata anului 2022 cu ajutorul unei camere de monitorizare montată în pădure. În imagini pot fi văzute zeci de animale sălbatice: de la lupi, vulpi sau urși, până la iepuri, pisici sălbatice, porci mistreți sau zimbri.


Munții Făgăraș sunt o oază de natură sălbatică în Europa. Păduri seculare, carnivore mari, floră diversă, dar și comunități care trăiesc în armonie cu natura de secole. Din 2009, Fundația Conservation Carpathia face eforturi susținute ca această biodiversitate să se păstreze. Acțiunile fundației sunt structurate pe 5 piloni: conservare, reconstrucție ecologică, faună sălbatică, relația cu comunitățile și afaceri verzi.

Potrivit reprezentanților fundației, în cei peste 11 ani de când se ocupă de conservarea zonelor mari împădurite din Munții Carpați, în Munții Făgăraș, au fost achiziționate și reconstruite ecologic 840 de hectare de pădure tăiată la ras, s-au plantat peste 3,4 milioane de puieți și au fost salvate de la exploatare peste 26.900 de hectare de păduri și pășuni alpine din sud-estul Munților Carpați.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: