VIDEO Un angajat al unei instituții medicale din Chișinău, reținut în timp ce ar fi plasat droguri în ascunzișuri
Full Article 3 minutes read

VIDEO Un angajat al unei instituții medicale din Chișinău, reținut în timp ce ar fi plasat droguri în ascunzișuri

Un angajat al unei instituții medicale din Chișinău și concubina lui sunt suspecți de crearea unei scheme de comercializare a drogurilor prin internet. Cei doi au fost reținuți în flagrant în timp ce ar fi plasat droguri în ascunzișuri. Cazul a fost făcut public de Poliția Republicii Moldova, pe 1 septembrie. 

Oamenii legii au anunțat că au reținut două persoane suspectate de comercializarea drogurilor. Cauza penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare a fost pornită în luna februarie 2023.

S-a stabilit că un bărbat de 30 de ani, angajat al unei instituții medicale din Chișinău, împreună cu concubina sa de 24 de ani au creat o schemă de comercializare a drogurilor prin internet. Drogurile erau pregătite în condiții special amenajate (seră) la domiciliul acestora din orășelul Durlești, iar ulterior plasate de către aceștia în ascunzișuri de unde erau ridicate de clienți. În luna mai, bărbatul a fost reținut și ulterior pe numele acestuia a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile”, au comunicat oamenii legii.

Se menționează că la expirarea termenului măsurii preventive, fiind cercetat în libertate, bărbatul împreună cu concubina sa și-au reluat activitatea infracțională de pregătire și comercializare a drogurilor.

Astfel la 30 august, în urma măsurilor de investigație cei doi au fost reținuți în flagrant în timp ce plasau droguri în ascunzișuri”, au adăugat polițiștii.

În rezultatul perchezițiilor la domiciliul lor, polițiștii au depistat peste 200 grame de marijuana, mai multe pachețele zip-lock cu droguri sintetice, 2 400 de euro și 3 000 de dolari, bani care se presupun a fi obținuți din activitatea infracțională.

Totodată, în timpul investigațiilor oamenii legii au depistat într-o fâșie forestieră din apropierea mun. Chișinău zece plante de cânepă de tip „hidropon”, care erau îngrijite de cei doi suspecți.

Valoarea substanțelor narcotice ridicate, pe piața neagră depășește suma de 100 000 de lei”, au comunicat polițiștii.

Cele două persoane suspectate de comercializarea drogurilor au fost reținute pentru 72 de ore.

Pentru fapta comisă, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: