Doi jurnaliști din Rusia au primit refuz de intrare în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

Doi jurnaliști din Rusia au primit refuz de intrare în Republica Moldova

Doi jurnaliști din Federația Rusă, corespondentul Dumitru Laru și operatorul Victor Țhovrebora de la cotidianul „Izvestia”, nu au fost lăsați să intre în Republica Moldova, comunică publicația pe 29 aprilie. Cea din urmă mai adaugă că jurnaliștii au fost întorși la punctul de control de la Aeroportul din Chișinău. Pentru NM, reprezentanții Poliției de Frontieră din Republica Moldova au declarat că decizia a fost luată dat fiind faptul că jurnaliștii nu și-au putut justifica scopul vizitei în țara noastră.

Potrivit publicației rusești, jurnaliștii veneau din Istanbul. Operatorul nu a fost lăsat să treacă întrucât nu avea bilet retur, iar corespondentul a fost acuzat că ar fi mers la luptă în Ucraina – comunică publicația.

Pentru NM, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat că jurnaliștii nu și-au putut justifica scopul vizitei în Republica Moldova „făcând declarații contradictorii”.

„În această dimineață doi pasageri străini, de pe zborul Istanbul-Chișinău, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că persoanele respective nu au întrunit condițiile legale pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. Totodată, în timpul formalităților pentru controlul de frontieră, aceste persoane nu și-au putut justifica scopul vizitei în Republica Moldova, făcând declarații contradictorii”, a comunicat Novițchi.

„Ca rezultat, cetățenii străini au fost returnați cu următoarea rută, Chișinău – Istanbul”, a conchis reprezentantă Poliției de Frontieră.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: