VIDEO Un profesor ar fi agresat un adolescent într-o cafenea din capitală. Ministerul Educației a demarat o anchetă
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un profesor ar fi agresat un adolescent într-o cafenea din capitală. Ministerul Educației a demarat o anchetă

Un adolescent de 11 ani ar fi fost agresat de un profesor al unuia dintre liceele Orizont din Chișinău. Totul a avut loc pe într-o cafenea din capitală, unde profesorul activează în calitate de administrator. Poliția și Ministerul Educației și Cercetării au precizat că investighează cazul. La rândul său, profesorul vizat neagă că ar fi agresat copilul.

Bloggerul Victor Duca a relatat pe rețelele de socializare că fiul său a fost atacat de un profesor, care lucrează la una din filialele liceului Orizont din Chișinău. Incidentul a avut loc într-o cafenea în care profesorul lucrează cu jumătate de normă în calitate de administrator.

Duca a publicat imagini de pe camerele de supraveghere în care este surprins momentul. În videoclip se vede cum bărbatul strigă la copil „Ieși afară!” și lovește cu palma masa la care este acesta este așezat. Ulterior, bărbatul l-a apucat de braț și i-a cerut să părăsească localul.

NM l-a contactat pe profesor, al cărui nume este Halil Serrac. Acesta neagă că ar fi atacat copilul și susține că ar fi fost provocat.

Între timp, șefa Serviciului de presă a Direcției Poliției municipiului Chișinău Natalia Stati a confirmat pentru NM că oamenii legii investighează cazul.

Poliția a fost sesizată pe 17 ianuarie de către tatăl unui minor, precum că copilul său ar fi fost agresat de un bărbat în timp ce se afla într-o cafenea. Pe caz inițiată o anchetă în cadrul căreia angajații poliției urmează a fi stabilite toate circumstanțele”, a declarat Natalia Stati.

În seara de 19 ianuarie, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a anunțat că s-a sesizat din oficiu cu referire la cazul de violență respectiv.

MEC informează că Poliția a inițiat o anchetă pe marginea acestui caz, iar la nivel de instituție au fost demarate investigații pentru elucidarea tuturor circumstanțelor cazului. Reiterăm că MEC condamnă orice tip de violență, indiferent asupra cărui cerc de subiecți este îndreptată”, se arată în comunicatul publicat de instituție,

MEC a declarat că va continua să monitorizeze examinarea cazului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: