(VIDEO) Un șofer beat a accidentat un polițist la Hîncești, în timp ce încerca să fugă de oamenii legii
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Un șofer beat a accidentat un polițist la Hîncești, în timp ce încerca să fugă de oamenii legii

Un polițist a fost ușor accidentat din cauza unui șofer care a refuzat să oprească mașina și a încercat să fugă de oamenii legii. Incidentul a avut loc în satul Pogănești, raionul Hîncești. Întâmplarea a fost filmată, iar imaginile au fost publicate de către șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu.

Totul s-a întâmplat după ce oamenii legii au somat conducătorul auto să oprească autoturismul. Acesta a încercat, însă, să fugă de la fața locului. Polițistul a reușit să deschidă portiera din față a automobilului. Șoferul a accelerat, l-a acroșat pe omul legii, iar acesta a fost proiectat într-un pilon. Șoferul a fost reținut. Ulterior, forțele de ordine au stabilit că acesta se afla în stare de ebrietate alcoolică.

„Din păcate, constat că omul legii se confruntă, zilnic, în activitatea sa, deloc ușoară, cu acte de nesubordonare din partea cetățeanului, inclusiv ultragiere (insultarea) cu aplicarea violenței în adresa sa, fapt ce prezintă un obstacol în menținerea ordinii de drept și asigurarea siguranței publice și rutiere”, a menționat șeful IGP.

Hâncești, satul Poganesti.

Stimați cetățeni, e timpul să punem capăt abuzurilor asupra polițiștilor!Din păcate, constat că omul legii se confruntă ,zilnic, în activitatea sa, deloc ușoară, cu acte de nesubordonare din partea cetățeanului, inclusiv ultragiere (insultarea) cu aplicarea violenței în adresa sa, fapt ce prezintă un obstacol în menținerea ordinii de drept și asigurarea siguranței publice și rutiere.În această noapte, la Hâncești, satul Poganesti, un polițist a fost doborât la pământ de către un șofer somat să stopeze automobilul. Vrând să fugă de la fața locului, șoferul a început să se deplaseze cu spatele, iar polițistul a reușit să deschidă portiera din față a automobilului. Șoferul a accelerat, l-a acroșat pe omul legii, după care l-a proiectat într-un pilon. Șoferul a fost reținut. Acesta se afla în stare de ebrietate alcoolică.Totodată, mulți dintre voi mă întrebă ce s-a întâmplat acum 3 zile în centru Capitalei, lângă Piața Centrală, la o intervenție a oamenilor legii. Nimic altceva decât din nou ultragierea și nesupunerea față de cerințele legale ale polițiștilor. În acea zi, forțele de ordine au fost solicitate de către un cetățean care susține că a fost bătut și deposedat de telefonul mobil și bani. La fața locului, polițiștii au depistat persoanele recunoscute de către păgubaș. În timp ce oamenii legii încercau să își exercite obligațiile de serviciu, persoanele date, care erau sub influența alcoolului, au devenit agresive, se opuneau cu vehemență și au ultragiat polițiștii. Mai mult, unul dintre prietenii bănuitului, fiind în stare avansată de ebrietate, s-a pus în fața uneia dintre mașinile care au venit la intervenție și se dădea în spectacol, împiedicând buna desfășurare a acțiunii oamenilor legii, acest fapt se vede și în video devenit deja viral pe rețelele de socializare. Persoanele suspecte au fost reținute și escortate la inspectorat pentru documentare.Țin să menționez că în anul 2020, pănă la ziua de astăzi, au fost ultragiați peste 300 de polițiști.

Posted by Sergiu Paiu – Șef al Inspectoratului General al Poliției on Tuesday, 25 August 2020

Potrivit șefului IGP, de la începutul anului, au fost ultragiați peste 300 de polițiști.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: