VIDEO Urmărire ca în filme în capitală. Un angajat al poliției și un complice, bănuiți că au pretins 20 de mii de euro
Full Article 2 minutes read

VIDEO Urmărire ca în filme în capitală. Un angajat al poliției și un complice, bănuiți că au pretins 20 de mii de euro

Angajatul Inspectoratului de Poliție Botanica din capitală și un complice al acestuia au fost reținuți, fiindă bănuiți că au pretins și luat o sumă de bani, pentru a scăpa de pedeapsă un bărbat. Potrivit unui comunicat publicat pe 26 mai de de Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), reținerea a avut loc pe 22 mai. 

Acțiunile bănuiților au fost documentate începând cu luna mai, de către angajaţii Procuraturei Anticorupție, în comun cu ofiţerii SPIA.

Aangajatul poliției este suspectat că a pretins 20 000 euro de la o persoană cercetată pentru escrocherie, în schimbul promisiunii că o va ajuta să scape de pedeapsă. Acesta a susţinut că are influență asupra persoanelor publice din cadrul organelor de drept.

Ulterior, funcţionarul IP Botanica şi intermediarul au primit, în 3 tranșe, mijloace financiare în sumă de 7 350 euro.

În urma reținerii, au fost efectuate percheziții corporale, precum și în automobilele și domiciliile bănuiţilor. Astfel, au fost depistate și ridicate mijloace financiare obţinute ilicit.

Ulterior, vor fi efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii implicării şi altor persoane complice la caz.

SPIA îndeamnă persoanele care cunosc acţiuni de corupţie, să apeleze linia 1520.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: