(VIDEO) Va reveni Alexandr Stoianoglo în sistemul procuraturii? Ministra Justiției: „Există și o astfel de opțiune”
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Va reveni Alexandr Stoianoglo în sistemul procuraturii? Ministra Justiției: „Există și o astfel de opțiune”

Ministra Justiției Veronica Mihailov susține că Procuratura Generală nu poate avea un nou șef, până când nu se soluționează toate litigiile în cazul lui Alexandr Stoianoglo. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Potrivit Veronicăi Mihailov, problema în cazul procurorului general nu este în CSP-ul actual, ci în faptul că nu este semnat decretul.

„Mai sunt pe rol niște litigii și până la soluționarea acestora nu poate fi numit un nou procuror. Ar putea însemna că se încalcă drepturile persoanei. Nu știu dacă Alexandr Stoianoglo s-ar putea întoarce în funcția de procuror general, dar evident există și o astfel de opțiune. Deja vom urma acest aspect și vom vedea care sunt consecințele”, a precizat ministra.

Alexandr Stoainoglo a fost suspendat din funcția de procuror general, fiind învinuit de abuz de serviciu, corupere pasivă și fals în declarații, inclusiv în privința a doi procurori din cadrul PCCOCS. Conform actele de învinuire, prejudiciu cauzat bugetului public național e peste 869 milioane de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: