(VIDEO) Vadim Ceban pune punct speculațiilor pe tema candidaturii la funcția de bașcan al Găgăuziei: „Nu am dreptul moral”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Vadim Ceban pune punct speculațiilor pe tema candidaturii la funcția de bașcan al Găgăuziei: „Nu am dreptul moral”

Directorul „Moldovagaz” Vadim Ceban a pus punct speculațiilor pe tema candidaturii sale la funcția de bașcan al Găgăuziei. Acesta a înregistrat un video în care a declarat că nu intenționează să candideze.

„În legătură cu apariția numeroaselor zvonuri și speculații apărute, vreau să precizez că nu planific să îmi înaintez candidatura la alegerile bașcanului Găgăuziei. Din cauza crizei energetice regionale, compania „Moldovagaz”, pe care o conduc din 2019, trece printr-o perioadă deloc ușoară. Nu am dreptul moral să părăsesc compania și echipa la jumătate de drum în plină criză, fără să închei toate proiectele și reformele”, a argumentat Ceban.

Directorul „Moldovagaz” le-a urat locuitorilor UTA Găgăuzia să aibă o atitudine responsabilă față de alegerile bașcanului.

„La rândul meu, promit că pe viitor voi contribui la realizarea celor mai diverse proiecte, atât în Găgăuzia, cât și în satul meu de baștină Cișmichioi”, a conchis Vadim Ceban.

Precizăm că, în primăvara anului 2023, în UTA Găgăuzia se va desfășura scrutinul la care se va decide cine va fi noul bașcan al autonomiei. Alegerile sunt planificate pentru 30 aprilie.

Amintim că Vadim Ceban a venit la cârma companiei Moldovagaz în septembrie 2019. Potrivit CV-ului făcut public de instituție, Vadim Ceban este economist, iar între 2005-2019 a deținut mai multe funcții de conducere în structurile de stat, precum și în companii private. De exemplu, din 2009 până în 2010, Ceban a deținut funcția de director general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), iar în perioada 2015-2019 – funcția de prim-vicepreședinte al Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: