(VIDEO) Voronin exclude posibilitatea fuzionării dintre PCRM și PSRM, însă a luat în vizor partidul lui Chicu
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Voronin exclude posibilitatea fuzionării dintre PCRM și PSRM, însă a luat în vizor partidul lui Chicu

Liderul Partidului Comuniștilor (PCRM) nu ia în calcul posibilitatea fuzionării cu Partidul Socialiștilor (PSRM). În schimb, își propune consolidarea forțelor de stânga, iar una dintre formațiunile cu care pregătește proiecte comune este Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), condus de către ex-premierul Ion Chicu. Declarația a fost făcută de către deputatul comunist Vladimir Voronin, în cadrul ediției din 7 decembrie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Vladimir Voronin a răspuns că nu se pune problema fuzionării dintre PCRM și PSRM: „În linii generale, nu are perspective această temă. Noi, în Parlament, reprezentăm alegătorii care ne-au delegat și suntem uniți cu socialiștii pe problemele care țin mai mult pe dimensiunea socială. În activitatea fracțiunii comune cu socialiștii nu avem niciun fel de probleme. (…) Atunci când am pornit împreună am văzut pericolul – aceștia care au venit acum, dacă nu ne-am fi unit atunci cu socialiștii, puteau să obțină majoritate constituțională”.

Voronin a mai spus că nu s-a întâlnit și nu a discutat cu Igor Dodon din toamnă: „În toamnă a spus că pleacă la Moscova și când revine, vom discuta. A plecat, a revenit, dar nu ne-am mai întâlnit și nu am discutat nimic”.

Pe de altă parte, Voronin a menționat că se urmărește consolidarea partidelor de stânga, iar una dintre aceste forțe ar fi Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, condus de către ex-premierul Ion Chicu.

„Oameni care împărtășesc ideologia de stânga sunt foarte mulți. Noi înțelegem corect situația, vrem să facem lucruri bune, dar nu ne putem uni. Sunt partide de stânga și avem chiar și unele proiecte comune. Nu doar cu socialiștii. (…) Primul partid real pe care îl văd este partidul condus de dl Chicu.

Ion Chicu nu a comentat deocamdată declarația lui Vladimir Voronin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: