VIDEO Zaharova comentează expulzarea șefului Sputnik Moldova: Atitudine inadecvată, nu știu ce înseamnă democrația
Full Article 2 minutes read

VIDEO Zaharova comentează expulzarea șefului Sputnik Moldova: Atitudine inadecvată, nu știu ce înseamnă democrația

Moscova reacționează la decizia autorităților Republicii Moldova e a-l expulza pe șeful Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, din țara noastră. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a calificat decizia drept o „atitudine inadecvată” a autorităților de la Chișinău față de procesele democratice, precum și față și drepturile și libertățile jurnaliștilor.

„Aceasta este o altă verigă în lanțul atitudinii inadecvate a autorităților moldovenești față de conceptul de democrație. Eu nu înțeleg ce înseamnă asta, se pare. Nu înțeleg ce înseamnă libertatea cuvântului, drepturile și libertățile jurnalistului. Da, ei s-au învățat să vorbească despre asta și să scrie, dar să implementeze în practică – nu”, a declarat Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt a MAE-ului rus a reamintit în acest context decizia autorităților de la Chișinău de a retrage licența de emisie pentru cele șase canale TV, sancționate pentru că au propagat dezinformarea în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, precum și deciziile autorităților de a reîntoarce din drum mai mulți jurnaliști, politologi sau experți ruși care ar fi vrut să intre în Moldova.

„Este o curățare a propriului spațiu informațional. În acest context trebuie să privim și istoria cu Sputnik, care se desfășoară sub ochii noștri”, a mai spus Zaharova.

Precizăm că Inspectoratul General pentru Migrație a confirmat pe 13 septembrie că șeful Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, a fost expulzat din Moldova. Potrivit instituției, acesta a fost declarat persoană indezirabilă în Moldova, pe termen de 10 ani, pentru ingerință în treburile interne ale țării.

Reamintim în acest context că portalul Sputnik.md este blocat de SIS din 26 februarie 2022, pentru că susține războiul început de Rusia în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: