VIDEO Zelenski îi aruncă mănușa lui Putin: „Așează-te cu mine la masa de negocieri. De ce te temi?”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Zelenski îi aruncă mănușa lui Putin: „Așează-te cu mine la masa de negocieri. De ce te temi?”

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski l-a chemat din nou pe omologul său rus Vladimir Putin să se așeze împreună la masa de negocieri. Declarația a fost făcută pe 3 martie, în cadrul unei conferințe de presă cu participarea jurnaliștilor străini.

Noi nu atacăm Rusia, nu intenționăm să o atacăm. Suntem în NATO? Nu. Avem armă nucleară? Nu. Ce să spun? Cui trebuie să îi dau ceva? Ce să vă dau? Ce vrei de la noi? Pleacă de pe pământul nostru. Nu vrei să pleci acum – așează-te cu mine la masa de negocieri. Sunt liber, așează-te alături de mine. Dar nu la 30 de metri, ca în cazul lui Macron și alții. Eu îți sunt vecin, nu trebuie să mă ții la 30 de metri. Nu mușc, sunt un bărbat normal. Așează-te lângă mine, să stăm de vorbă. De ce ți-e frică? Nu amenințăm pe nimeni, nu suntem teroriști, nu acaparăm bănci, nu atacăm pământuri străine”, a spus Zelenski.

 

Pe 25 februarie, Zelenski a chemat partea rusă la negocieri cu privire la „statutul neutru” al Ucrainei. Prima rundă de negocieri dintre partea rusă și cea ucraineană a avut loc pe teritoriul Belarusului, pe 28 februarie. A doua rundă de negocieri s-a încheiat pe 3 martie. Părțile au discutat mai multe subiecte cu caracter umanitar, inclusiv despre posibilitatea unui armistițiu temporar pentru organizarea unui coridor umanitar.

Reprezentantul Ucrainei Mihail Podoliak a declarat că „nu au fost obținute rezultatele pe care se miza”, însă s-a discutat în detaliu despre aspectele umanitare.

Multe orașe sunt înconjurate, sunt probleme cu medicamentele”, a precizat acesta.

În același timp, reprezentantul Moscovei, Vladmir Medinskii a calificat drept „un progres semnificativ” acordul privind crearea unui coridor umanitar. Prin intermediul acestuia urmează a fi evacuată populația civilă, vor fi livrate medicamente și produse alimentare în locurile unde se duc lupte crâncene.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: