Guvernul României trimite Republicii Moldova primul lot de vaccinuri anti-covid
Full Article 2 minutes read

Guvernul României trimite Republicii Moldova primul lot de vaccinuri anti-covid

România oferă Republicii Moldova 20 de mii de doze de vaccin. Despre aceasta a scris președintele Maia Sandu pe pagina sa de Facebook pe 24 februarie.

Potrivit ei, guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova.

„Acest ajutor imediat constă din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200 000 de doze de vaccin promise de România,” scrie președintele în postare.

Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical, susține președintele țării.

„Suntem recunoscători președintelui României, Klaus Iohannis, prim-ministrului României, Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă,” a conchis Maia Sandu.

Amintim că în cadrul vizitei sale la Chișinău, președintele Klaus Iohannis a anunțat că România va dona Republicii Moldova până la 200 de mii de doze de vaccin anti-Covid.

Mai mult, în prima jumătate a anului curent, Moldova va primi 156 de mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului, produs de compania Oxford/AstraZeneca, prin platforma COVAX.

Conform datelor Ministerului Sănătății, până la 24 februarie, în Republica Moldova, bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a trecut de 180 de mii. În același timp, numărul deceselor a ajuns la 3846.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: