Vine lemnul din România. Gratis pot beneficia veteranii, persoanele cu nevoi speciale, unii pensionari și familiile care găzduiesc refugiați
Full Article 2 minutes read

Vine lemnul din România. Gratis pot beneficia veteranii, persoanele cu nevoi speciale, unii pensionari și familiile care găzduiesc refugiați

Întreprinderile pentru silvicultură, subordonate Agenției ,,Moldsilva”, vor transporta, începând cu ziua de 1 februarie, lemn de foc din România, prin punctele vamale Stânca-Costești și Albița-Leușeni. Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR) a achiziționat un volum de 2.100 m.c. de masă lemnoasă din România ce va fi distribuit gratuit veteranilor de război, pensionarilor de peste 70 ani, persoanelor cu dizabilități, familiilor care au persoane refugiate la întreținere și centrelor de plasament. 

Lemnul va ajunge la primării, iar de acolo va fi distribuit persoanelor incluse în program.

Executivul de la Chișinău a  rugat Guvernul de la București să contribuie la acoperirea deficitului de lemn din rezervele Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. În acest sens a fost încheiat contractul de vânzare-cumpărare a unui volum de 2.100 m.c., cheltuielile fiind suportate de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați. Este o primă tranșă de lemn achiziționat din România, la necesitate vor fi contractate și alte volume.

Anterior, și alte organizații internaționale au contribuit la asigurarea cu lemn de foc a familiilor vulnerabile din Cahul, Soroca și alte localități.

Prin dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale, aprobată anterior, s-a permis consumatorilor noncasnici procurarea a până la 200 de metri steri de lemn de foc, din specii moi și rășinoase, pentru uz propriu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: