Visa și Mastercard își suspendă toate operațiunile în Rusia
Full Article 2 minutes read

Visa și Mastercard își suspendă toate operațiunile în Rusia

Sistemele de plată Visa și Mastercard au anunțat că își suspendă toate operațiunile din Rusia, pe fundalul războiului din Ucraina. 

„Acest război și amenințarea continuă la adresa păcii și stabilității ne impun să răspundem în conformitate cu valorile noastre”, au declarat reprezentanții sistemului de plată Visa.

„Având în vedere natura fără precendent a conflictului și mediul economic incert, am luat decizia de a ne suspenda serviciile în Rusia”, au comunicat cei de la Mastercard.

Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, a precizat că această decizie nu va afecta funcționarea cardurilor Visa și Mastercard în interiorul Rusiei. Cardurile vor funcționa, vor fi posibile tranzacții pe teritoriul Rusiei, retragerea numerarului, efectuarea transferurilor, plata în magazinele offline, cât și în magazinele online rusești.

„Plățile în străinătate și în magazinele online străine cu carduri rusești emise de Visa și Mastercard vor fi limitate. Recomandăm rușilor aflați în străinătate să retragă de pe card suficient numerar pentru a-și achita cheltuielile”, a avertizat Sberbank.

La rândul ei, banca Rusiei a confirmat că toate cardurile Visa și Mastercard emise de băncile rusești vor continua să funcționeze pe teritoriul Federației Ruse ca de obicei până vor expira.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: