Vladimir Andronachi va fi pus sub acuzare în dosarul „furtul miliardului”? Reacția Procuraturii Generale
Full Article 2 minutes read

Vladimir Andronachi va fi pus sub acuzare în dosarul „furtul miliardului”? Reacția Procuraturii Generale

Fostul deputat al Partidului Democrat (PDM) Vladimir Andronachi susține că a fost pus sub acuzare în dosarul „furtului miliardului”, însă citația i-ar fi fost înmânată soției sale, în timp ce el se afla în afara țării. Contactați de NM, reprezentanții Procuraturii Generale au declarat doar instituția „nu intentează dosare penale la comandă”.

Într-o scrisoare deschisă publicată de Unimedia, ex-deputatul democrat Vladimir Andronachi declară că nu are nicio implicare în dosarul respectiv și califică drept „abuz” modul cum au acționat organele de drept.

„Declar, în mod absolut asumat și responsabil că nu am fost implicat și nu am avut nicio atribuție la acțiunile care au dus la frauda bancară. De asemenea, declar că niciodată nu am fost cercetat penal și nici măcar administrativ, pentru că toate afacerile mele sunt legale și declarate în mod oficial, fapt care poate fi verificat ușor la fisc sau alte instituții de stat responsabile. Consider cu certitudine că citarea mea anume în perioada când sunt plecat din țară, precum și modalitatea cum a fost efectuată această procedură, constituie un abuz din partea organului de investigație. De asemenea, faptul că din 2014, anume acum, brusc, s-au găsit circumstanțe pentru a fi cercetat într-un dosar la care nu am și nu pot să am nicio atribuție, reprezintă o limitare a dreptului meu la apărare și a prezumției nevinovăției”, a menționat fostul parlamentar.

Contactată de NM pentru un comentariu, reprezentanta Procuraturii Generale Maria Vieru a declarat: „Procuratura nu intentează dosare penale la comandă”, fără a oferi alte detalii despre acuzațiile lui Andronachi.

***

Vladimir Andronachi a devenit deputat în 2019, pe lista Partidului Democrat din Moldova. În vara anului 2020 a părăsit partidul. Acesta și-a argumentat decizia prin faptul că nu îi convine Pavel Filip drept lider al formațiunii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: