Vladimir Zelenski va susține o conferință de presă pe 24 februarie, la un an de război în Ucraina 
Full Article 2 minutes read

Vladimir Zelenski va susține o conferință de presă pe 24 februarie, la un an de război în Ucraina 

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski va susține declarații în fața jurnaliștilor pe 24 februarie, la un an de la invazia rusă în Ucraina. 

„Februarie. Anul invincibilității”, se numește conferința anunțată de Zelenski.

Reprezentanții Președinției ucrainene menționează că acreditarea jurnaliștilor la eveniment se va face până la ora 14:00, 23 februarie.

Ora când președintele ucrainean va susține declarațiile nu se menționează.

„Jurnaliștii vor fi informați despre ora și locul evenimentului printr-o scrisoare de confirmare a acreditării”, comunică administrația prezidențială a Ucrainei. Totodată se precizează că de la o instituție de presă poate fi acreditat un corespondent, un operator și un fotograf.

Amintim că, pe 24 februarie 2022, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

De precizat că pe 15 noiembrie 2022, președintele ucrainean a prezentat propunerile Ucrainei pentru realizarea păcii cu Rusia, care includ 10 puncte. Printre acestea se enumeră retragerea trupelor ruse, prevenirea escaladării, eliberarea prizonierilor și înregistrarea sfârșitului războiului.

„”Goliatul rus va cădea anul acesta”, anul viitor pe vremea aceasta va fi „prima Conferinţă de Securitate după război” şi cu o „Ucraină liberă”, a spus Zelenski, în februarie 2023, la Conferinţa de Securitate de la Munchen.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: