Vladislav Gribincea ratează șansa de a deveni judecător la Curtea Supremă de Justiție. CSM i-a respins dosarul
Full Article 2 minutes read

Vladislav Gribincea ratează șansa de a deveni judecător la Curtea Supremă de Justiție. CSM i-a respins dosarul

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a declarat inadmisibil dosarul lui Vladislav Gribincea, candidat la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Decizia a fost luată, potrivit CSM, din cauza neprezentării în termen a certificatului medical privind starea sănătății și două referințe de la persoane notorii. 

Vladislav Gribincea nu prezentat la timp certificatul medical privind starea sănătății și două referințe de la persoane notorii, motiv pentru care dosarul său a fost exclus din concurs. Asta cu toate că, pe 16 mai, CSM a anunțat că a aprobat și acceptat Raportul Comisiei de evaluare externă al candidatului Vladislav Gribincea la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

NM a solicitat un comentariu din partea lui Vladislav Gribincea. În ajun, acesta a anunțat că așteaptă decizia CSM privind numirea la CSJ.

„Vreau să mulțumesc Comisia Vetting – Vetting Commission pentru profesionalism, corectitudine și atitudine respectuoasă (procesul a durat mai mult decât estimam, insă Comisia era la inceput de cale). Vettingul nu este o loterie. Judecătorii și procurorii onești nu au de ce se teme. Trebuie să-și facă griji doar cei cu probleme de integritate. Acum urmează CSM. Maine CSM va decide cine din cei 5 candidati-judecători care au promovat vettingul vor fi propusi Presedintei pentru numire la CSJ. Tot maine, CSM va decide cine din cei 8 nejudecatori de carieră care au promovat vettingul si candideaza la CSJ au dosarul complet pentru a fi invitați la interviu. Sper ca și interviul acestora să aibă loc curând. Lucrurile se mișcă înainte, în pofida tuturor criticilor și atacurilor”, a scris acesta pe Facebook.

Tot pe 21 mai, CSM a admis șase dosare depuse de candidați pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Este vorba Sergiu Brigai, Leonid Chirtoacă, Aliona Ciocanu, Aliona Corcenco, Ion Munteanu și Iuri Lealin.

Mariana Cherpec s-a retras din concurs.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: